• Tompa, mellkasi szorító érzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr / Doktornő! Két hete történt, egy házibuliban, ahol viszonylag sok alkoholt fogyasztottam, majd erre még több vizet. Az este folyamán már korán felfigyeltem rá, hogy ahogy rágyújtottam egy-egy cigarettára, úgy kapott el a savas öklendezés. A hajnali órákban, miközben táncoltam, egyszer csak éreztem a szívem tájékán egy tompa, szorító érzést. Félrevonultam leülni, majd egyre rosszabb lett az állapotom, eleinte lábra állni, majd ülni se tudtam, csak felpolcolt lábakkal feküdni, mert rögtön elkapott a szorító érzés. Végtag zsibbadást, szédülést nem érzékeltem, illetve fekve nem volt semmi problémám. Miután hosszabb ideig így feküdtem és már mentőt akartam hívni, egyik ismerősöm látva, hogy el vagyok sápadva, hozott két üveg kólát, amit miután megittam jobban lettem és elég energiát adott, hogy hazamenjek. Otthon újra kezdtem érezni a szorítást, de szerencsére időben le tudtam feküdni aludni, egy kiadós alvás után másnap, és azóta semmi bajom nem volt. Leginkább a rosszullétet kiváltó okra lennék kíváncsi, valamint, hogy érdemes lenne-e elmennem valamilyen szűrővizsgálatra a leírtak alapján. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Molnár Dóra válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! A panasz lehetett " egyszerű gyomorrontás" , az alkohol hatására bekövetkező ritmuszavar vagy reflux is. Egy EKG és egy fizikális vizsgálat mindenképpen indokolt, emiatt keresse fel a háziorvost. Mértékletes alkoholfogyasztás javasolt a jövőben, illetve napi 2-3 L koffein és energiamentes folyadék bevitele ajánlott. Jó egészséget kívánok! Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. szeptember 03., 15:40; Megválaszolva: 2019. szeptember 04., 08:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: