• vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Ksérbetegségem van és ingadozó a vérnyomásom, amire magasvérny. elleni gyógyszert kapok. Tudni szeretném, hogy ha az alsó vérny. érték gyakran leesik, az rendellenes-e, vagy csak akkor, ha mindig lent van. Pl. 145/53 Egy idő múlva 137/72. Úgy tudom, a dyastolé alsó norm. 60. Mire utalhat, hogy a felső normál, az alsó ennyire alacsony? Ez nekem furcsa érték és rossz közérzetet, mellkasi panaszt okoz. Képzelem csak? Valaki szerint csak akkor baj, ha mindig 50 körül van. Köszönöm előre a választ. Tisztelettel: Pacek Edit Szekszárd

        Dr. Molnár Dóra válasza a mellkasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! 24 órás vérnyomás monitorozással lehetne tisztázni a vényomás alakulását egész nap. Lehet, hogy az adatok alapján terápia módosításra lenne szükség. Javaslom, hogy a mellkasi panaszokra tekintettel menjen el először a háziorvosához, majd ismételt részletes kardiológiai vizsgálatra! (Nem derül ki, hogy a kisérbetegséget mikor állapították meg, ha régebben, akkor ez változhatott) Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2019. január 25., 19:59; Megválaszolva: 2019. január 27., 22:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: