• EKG eltérés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő! Pár napja érzékelek időnként enyhe mellkasi nyomást, szúrást, a bal mellem fölött a hónalj irányába. A vérnyomásom az elmúlt két napban nagyon ingadozó volt, 110-150 hgmm között mozgott, itthon mértem naponta többször.Ekg vizsgálat történt melynek az eredménye a következő 800: Sinus Rhythm. 401:Short PR Interval. Főbb paraméterek HR 76 BPM, P dur 62 ms, PR int 97 ms, QRS dur 83 ms, QT/QTC int 379/427 ms, P/QRS/T axis 39/69/43. Mit jelent ez a diagnózis? Súlyos-e ez az elváltozás? Menjek e további vizsgálatokra? Nem fogyasztok alkoholt, nem dohányzom, a munkám meglehetősen stresszes, megterhelő főként pszichésen.

        Dr. Molnár Dóra válasza a EKG témában

        Kedves Kérdező! Nyugodjon meg, szerencsére súlyos bajt nem mutatnak az EKG-n szereplő számok. Kardiológiai állapotáról korrekt véleményt azonban csak komplett kardiológiai vizsgálat után lehet mondani. A vérnyomás problémát 24 órás monitorozással lehetne tisztázni. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2018. december 12., 18:11; Megválaszolva: 2018. december 14., 07:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Ezek az értékek jók?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció