A kardiológiai zárójelentésem szerint milyen kezelés kell?

Tisztelt Doktórnő. Debreceni Kardiológia és Szivsebészeti klinikán 2014.12.09 voltam befektetve szivkatéterezés (SZCKATET) vizsgálatra. A zárójelentésre ez van irva:SELECTIV CORONAROGRAPHIA: A bal főtörzs distalis része fusiformisan tágabb, a LAD eredésénél 35 százalékos stenosis van, a többi része ép. A körbefutó ág és a domináns jobb coronaria is ép. A kezelő orvosom nem mondott semit amikor átadta a zárójelentést.Hazajövetelem után az interneten utánanéztem. Azt olvastam hogy ez a plak akármikor szétnyilhat, és elzárja a keringést, szivinfarktust okozhat.Kérem a főorvosnőt véleményezze a zárójelentésemet, tanácsát várom, és milyen gyógyitási lehetőségek vannak. Üdvözlettel. Molnár Ferenc

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza koszorúér szűkület témában

Kedves Kérdező! Önnek igaza van, megnövekedett szívinfarktus kockázatot jelent a plakk. A 35 %-os szűkület szerencsére a véráramlást érdemben nem befolyásolja, de panaszt okozhat, ha erre "rágörcsöl" a koszorúér. Ezt a görcsöt- anginás roham- oldhatja a nitromint spray. Gyógyszerek segítségével stabilizálható a plakk, így nem lesz hajlamos a berepedésre. Fontos még a hirtelen vérnyomás kiugrás kerülése is. A coverex komb, normodipin és xeter gyógyszerek segítenek az érfal szerkezet normalizálásában, a coverex, normodipin és a tenaxum pedig a vérnyomást is optimalizálja. A vérlemezke gátló pedig egy eesetleges érelzáródást okozó vérlemezke dugó kialakulását gátolja (asactal) . Szóval, ne aggódjon, ez nem rossz helyzet, az egészséges életmóddal, a gyógyszerek szedésével jó esélye van a szívinfarktus elkerülésére a következő években. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. március 09., 19:06; Megválaszolva: 2015. március 09., 21:41
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...