Mitralis prollapsus

Üdvözlöm, Több éve elég gyakran érzek erős szívdobogást extra bedobbanásokkal. Kb 3éve voltam teljes kardiológiai kivizsgáláson:szívultrahang, ekg, terheléses ekg, 24holter. Enyhe kezelést nem igénylő mitralis prollapsust állapítottak meg ez okozta a tüneteket. Sajnos mivel nagyon ijesztő tud lenni és nem mehetek ezzel minden hónapban vissza a kardiológushoz vettem egy Wiwe otthoni ekg készüléket, hogy megnyugtasson nincs nagy probléma. Viszont szinte mindig 110 feletti QRS értéket mérek vele de a legmagasabb max 116 volt, ami elvileg csak kis eltérés de azért a normális tartomány felett van. A legutóbbi mérés eredményét az alábbi linken tuda megtekinteni: https: //drive.google.com/file/d/1Wgmwlibc7Gun0JqpVhDfoNcNhOP3P-AQ/view? usp=sharing A kérdésem az lenne hogy ezt az eltérést okozhatja a mitralis prollapsus? Érdemes lenne újra megismételni egy teljes kivizsgálást, milyen időközönként szükséges ezt megnézetni? Előre is köszönöm a segítséget.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívritmuszavar témában

Kedves Kérdező, 120ms feletti QRS szélesség van túl a normál tartományon. De ebben az esetben sem biztos, hogy egyértelműen ez betegséget jelez. A jelölt helyen látható felvételen nem látok semmi aggasztót.

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2018. szeptember 23., 17:37; Megválaszolva: 2018. október 01., 07:14
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Extrasystole vagy ritmuszavar?
Torokszorítás és légszomj
Tisztelt Doktornő! Több éve sajnos hipochonder és pánikbeteg vagyok. Tavaly novemberben elkaptam a covidot, kétoldali tüdőgyulladással, de...
Szívdobbanás kihagyás
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Olyan problémám lenne, hogy az utóbbi időben hetente többször is kihagy a szivem és utánna torokszorító érzésem van. Ez...
Vélemény?
Tisztelt Doktor Nő! Következőben kérném szíves segítségét: kb 2000-be mitralis prolapsus fedezték fel,, akkor még semmi gondom nem volt csak...
pulzus zavar
Tisztelt Doktornő! 2015.augusztusa óta szívritmus zavarom van előtte kb 10 éve mitrális prollaapszus volt Szeretném ha véleményezné kardiológiai...