• Mitralis prollapsus

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm, Több éve elég gyakran érzek erős szívdobogást extra bedobbanásokkal. Kb 3éve voltam teljes kardiológiai kivizsgáláson:szívultrahang, ekg, terheléses ekg, 24holter. Enyhe kezelést nem igénylő mitralis prollapsust állapítottak meg ez okozta a tüneteket. Sajnos mivel nagyon ijesztő tud lenni és nem mehetek ezzel minden hónapban vissza a kardiológushoz vettem egy Wiwe otthoni ekg készüléket, hogy megnyugtasson nincs nagy probléma. Viszont szinte mindig 110 feletti QRS értéket mérek vele de a legmagasabb max 116 volt, ami elvileg csak kis eltérés de azért a normális tartomány felett van. A legutóbbi mérés eredményét az alábbi linken tuda megtekinteni: https://drive.google.com/file/d/1Wgmwlibc7Gun0JqpVhDfoNcNhOP3P-AQ/view? usp=sharing A kérdésem az lenne hogy ezt az eltérést okozhatja a mitralis prollapsus? Érdemes lenne újra megismételni egy teljes kivizsgálást, milyen időközönként szükséges ezt megnézetni? Előre is köszönöm a segítséget.

        Dr. Molnár Dóra válasza a szívritmuszavar témában

        Kedves Kérdező, 120ms feletti QRS szélesség van túl a normál tartományon. De ebben az esetben sem biztos, hogy egyértelműen ez betegséget jelez. A jelölt helyen látható felvételen nem látok semmi aggasztót. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2018. szeptember 23., 17:37; Megválaszolva: 2018. október 01., 07:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Maszkban kerékpáron végzett terheléses ekg reális eredményt adhat-e.
        Anyukám cukorbeteg, 4-szer ad be inzulint.Hétfőn szívkatéterezésre kell mennünk, mert a szív koszorúerei beszűkültek,nagyon elmeszesedtek.AZT szeretném tudni,hogy reggel beadhatja-e az inzulint és reggelizhet-e vagy éhgyomorra kell mennie.A...
        Tisztelt Doktornő! Állapotom megítélésében szeretném segítségét kérni, rosszullét, elgyengülés után júliusban sürgősségi ellátás keretében kardiológiai vizsgálaton szívelégtelenséget állapítottak meg. Megelőző időszakban...
        Üdvözlöm. Régóta van panaszom. Fekvő helyzetben sohasem éjjel szívdobogás érzésem van rövid ideig tart (néhány össze vissza ütés)de gyakran pár percenként.Ez előtt a tünetek előtt főleg a jobb oldalamra forduláskor ritkán...
        Tisztelt Címzett! Arra kérném tisztelettel, hogy adjon útbaigazítást mi tévő legyek, hova tovább, mire gyanakszik, mit kéne még kivizsgáltatni (Kardiológia? ; Endokrinológia? ; Neurológia? ; vagy egyéb? ). Őszintén, szólva, este már nem...
        Kedves Doktornő/Doktor Úr? Már közel három éve pánikbeteg vagyok. Több, mint másfél évig szedtem a Cipralexet és Frontint, amitől jobb lett a közérzetem és elmúltak a rohamok. Sajnos a munkahelyem miatt egy nagyon erős időszakon voltam...