• EKG értelmezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr, 14 hetes kismama vagyok. Voltam rutin EKG vizsgálaton a háziorvosomnál. Korábban semmi panaszom nem volt, jelenleg sem érzek semmi szokatlant. Az EKG az alábbi eredményt hozta: "Az elemzett szakaszon (16 sec, 19 ütés) sinusritmus mellett kóros elváltozás: rövid PQ idő." Háziorvos nem mondott rá semmit. Érdeklődnék, hogy van-e okom "aggodalomra", keressek-e fel kardiológiust? Mit jelent ez az értékelés, mit szükséges tennem? Van-e hatással a terhességemre? Nagyon szépen köszönöm a segítséget!

        Dr. Molnár Dóra válasza a EKG témában

        Kedves Kéredző, az EKG görbe leírásáról nem lehet véleményt mondani, bizonytalan esetben valóban az a legjobb, ha egy kardiológus megnézi az EKG-görbét, és ennek alapján eldönti, van-e további teendő. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2018. szeptember 21., 19:01; Megválaszolva: 2018. szeptember 23., 21:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő ! Kb. 2-3 hete kezdődtek panaszaim. Extrém fáradékonyság, alacsony pulzus (50-55) , gyengeség, dekoncentráltság, köhögési inger, kisebb fizikai terhelésre fokozódó légszomj. Vérnyomásom általában 100/70 körüli. Lázam...
        Kedves doktornő/doktor úr! Semmi szívpanaszom nem volt eddig, habár a családban örökletes a cukorbetegség például, de engem eddig nem érintett. A párommal való legutóbbi szeretkezésünk közben úgy éreztem félrever a szívem, és nagyon...
        Tisztelt Doktornő! Kb. fél éve gyakoribb extra ütéseket, és időnként mellkasi fájdalmat érzek. Múlt hónapban történt egy kardiológiai vizsgálat (szív uh. negatív; ekg: inkomplett JTSZB, jelzett ST depresszió; 24 órás Holter EKG: kamrai...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció
        COVID-19 kisokos