EKG eredmény

Tisztelt Doktornő! EKG eredményemről szeretném kikérni a véleményét. Mivel csak hetek múlva tudok elmenni az orvosomhoz, szeretném megtudni, jogy ez az EKG (mellékletben küldöm) jó-e. Kérem írja meg véleményét! Előre is köszönöm! Tisztelettel: Highcooler

Dr. Molnár Dóra válasza EKG témában

Kedves Kérdező, a felvétel sajnos nem túl jó minőségű. Normál ritmusban ver a szíve a kép alapján, de az optimálisnál gyorsabban. Ritmuszavarra való hajlam jele sejthető. A hullámformák alapján felvetődik hogy a jobb szívfele meg van terhelve. Szóval kardiológiai szakvizsgálat javasolt. Azért ne ijedjen meg, az EKG a szív elektromosságának összessége a bőrről elvezetve, ezért a görbe alakja sok tényezőtől függ. Kisebb eltérések az átlagtól gyakran nem kórosak, de csak vizsgálat után lehet korrektül véleményt mondani a kérdésről. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 15., 08:28 ;Megválaszolva: 2016. január 16., 23:18
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
EKG felvétel
Tisztelt Doktornő! A csatolt felvételen látható valami baj? Mi az a j pont emelkedés? Valahol azt olvastam hogy hirtelen szívhalál lehet a vége.
EKG értékelés kérdés (emelt J...
Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy a csatolt nyugalmi EKG felvétel rendben van-e, vagy lát valami rendellenességet benne? (A...
Kiértékelés
Tisztelt Doktornő! EKG eredményemmel kapcsolatban kérdezem, mit jelent az alábbi: 77/min prog SR, balra du. R tengely normátvezetés, V 3-6-ig jelzett ST...
Ekg felvétel
Üdvözlöm! Lányomnak többször is készítettúnk iphone watch karórával ekgt, mert sokat szédül, fáradékony. (voltunk háziorvosnál, vitaminokat...
Ekg eredmény
HR: 99 Pd: 94 ms PQ: 130ms QRS: 98ms QT: 362MS QTCB: 464ms ST: 92ms TD: 172ms P ax: 30 QRS ax: 48 T ax34 QRS-T ax (3D) 17