Szorít a mellkasom és össze-vissza ver a szívem, néha légszomjam van. Mitől lehet?

2 hete kezdődtek a panaszok, először csak egy heves szívdobogás fogott el iskolába menet, ami annyira erős volt, hogy le kellet ülnöm pár percre, utána még néhányszor ez megismétlődött reggelente, de nem nagyon törődtem vele. Most téli szünet alatt 3-4 napja nem csak erős szívdobogást érzek, hanem mellé mellkasi fájdalom is társul, meg egy enyhe légszomj. Ez alatt a 3-4 nap alatt folyamatosan csak romlott, először csak este lefekvés után jelentkezett a szívdobogás, amit másnap este már a mellkasi fájdalom is követett. Mostanra már odáig jutott a dolog, hogy a nap 80%-ban érzem ezt, néha erősebben, de van olyan is, hogy elterelődnek a gondolataim, ilyenkor megszűnnek a panaszok. Azt tudni kell, hogy kiskoromban volt egy enyhe szívritmus zavarom, amit elvileg sikerült kinőnöm. Illetve nyár eleje óta végzek súlyzós edzést, kisebb kihagyásokkal betegség miatt. De az edzést körültekintően végzem, megfelelő pihenőidőket hagyok a szervezetemnek a regenerálódás érdekében. Mostanában sok stressz is ér, a tünetek jelentkezése előtt több verekedésbe is kerültem, az egyik miatt fegyelmi tárgyalásom lesz a szünet végén. Az önbizalmam is teljesen lerombolódott, iskolába sem nagyon szeretek járni emiatt, ennek okaiba inkább nem megyek bele. Ezeket csak azért írom le, hátha a stressz okozhatja. Kicsit félek, nem szeretnék szívrohamot kapni. A választ előre is köszönöm!

Dr. Molnár Dóra válasza mellkasi fájdalom témában

Kedves Kérdező, a stressz lehet a fő probléma én is úgy gondolom, de javaslom, hogy keresse fel a háziorvost, egy EKG vizsgálat elvégzése, tekintettel a panaszokra, mindenképpen indokolt. Az önbizalom hiánya ebben az életkorban gyakran előfordul, ne csüggendjen emiatt! Biztosan meg fogja találni azt a tevékenységet, amiben Ön jobb, mint a többi ember, és ez majd helyrebillenti az önértékelését. Addig is javaslom, hogy többféle tevékenységet végezzen a szabadidejében, sport, zenehallgatás, olvasás, beszélgetés a haverokkal segíthet a gondolatainak megfelelő mederbe terelésében, lelki egyensúlyának helyreállításában. A fegyelmi tárgyalást már nyilván át kell vészelni, de kellő megbánást követően, illetve az esetlegesen kiszabott büntetés elviselése után tiszta lapot kell nyitni. Sok sikert és boldog új évet kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. december 27., 00:28; Megválaszolva: 2015. december 27., 18:52
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Abláció után
Tisztelt Doktornő! Édesapám 65 éves, 4. hete volt szívkatéteres ablációja pitvarfibrilláció miatt, a műtét sikeres volt,másnap hazaengedték....
Kardiológiai jellegű panasz fizikai...
Kedves Doktornő, azzal kapcsolatosan érdeklődnék, hogy fizikai megerőltetés - adott esetben intenzív kerti munkavégzés - hatására kialakuló több...
Infarktus lett volna?
Ugye nem szív eredetű? 2.
Szúró fájdalom