pulzus zavar

Tisztelt Doktornő! 2015.augusztusa óta szívritmus zavarom van előtte kb 10 éve mitrális prollaapszus volt Szeretném ha véleményezné kardiológiai leletemet EKG: SR, 86/min fr, PQ: 130 milsec, balra devR tg, isolel.ST, átmenet a V3-ban, poz.lapos T hullámok.Labor: rendben. Pulmók felett puhasejtes légzés, szívműködés ritmusos, zörej nem hallható.Hepar nem tapintható, perif ödéma nem tapintható.RR_ 135/70 hgmm EKG: SR, norm.áv.idő, bal teng.állás. Átmenet zóna V4-ben.V 4-6-ig alig jelzett ST depr.poz.T hullám Ao.gyök 25mm, ép ao.és mitrális billentyűk.IVS: 10 mm, DD: 46 mm, hf: 10 mm, DS: 34 mm EF: 52%, EA: 1, 03.Kóros áramlás nem detektálható.76 éves nőbeteg Gyógyszerek Rasolta 5 mg és Betaloc ZOK 50mg reggel este Betaloc ZOk 25 mg HOLTER 2015 dec. 1-én végezzük Holter lelet Analitikus idő: 18622 p. Összesen: 75105 összütést regisztráltunk Átlagos kamrai fr: 68/min.Végig Sinus ritmus volt gyakori SES 2947, kevés VES: 1005, VES-k egy gócuak Vél: SES VES arrhythmia Javasolt 3X 150 mg Rytmonormszedése, Kontrol Holter 2016 január 5 Tisztelettel, köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza Szívritmuszavar témában

Kedves Kérdező! A szív összehúzódó képessége még jó az ultrahang leírás alapján, a billentyűkön kóros eltérés nem került leírásra. Az EKG-n normál ritmus mellett kisebb eltérések vannak. A Holter felvételen normál szívritmus mellett extraütések láthatóak 3-4 %-ban. Kétféle extraszisztolé van - pitvari is és kamrai is. Ezek miatt szívritmusszabályozó gyógyszert írt a kezelő orvos. Emellett ismételt Holterrel szeretné ellenőrizni a gyógyszer hatását. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. december 24., 20:57; Megválaszolva: 2015. december 25., 20:29
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívritmuszavar
Szívritmuszavar
Tisztelt Doktornő! Jó napot kívánok! Kb 3-4 éve észrevettem,hogy van valamiféle szívritmuszavarom! Eddig szinte mindig csak nyugalmi állapotban...
Extrasystole vagy ritmuszavar?
Torokszorítás és légszomj
Tisztelt Doktornő! Több éve sajnos hipochonder és pánikbeteg vagyok. Tavaly novemberben elkaptam a covidot, kétoldali tüdőgyulladással, de...
Mitralis prollapsus