Szíproblémákkal kapcsolatos kérdés

Tisztelt Doktornő! Nekem olyan problémám lenne, mert tényleg nem tudom mitől lehet. Nyár eleje óta szorító érzést érzek a nyakamnál és gombóc érzést a torokban. Pajzsmirigy UH volt az teljesen jó lett vérvétel is tökéletesen jó lett. Ami igazán érdekel mert történ egy kardiológiai kivizsgálás (ekg és uh) . pontosan nem vagyok tisztában mi mit is jelent. ezért leírnám. Status: kp.táplált, részarányos mellkas, érdes alaplégzés, ritmusos szívműködés, zörej nem hallható RR: 120/70 hgmm P: 110/min EKG: sinus ritmus, kp. tengely állás, PQ 160ms qrs 100 ms, normal repol. ECHOCARDIOGRAPHIA: Ao: gyök 19mm AO asc: 32 Bal pitvar: 36mm Jobb kamra? 29 mm Septum: 8 / 13 mm Bal kamra: 47/ 31mm EF: 64% Bal kamra kiáramlás: 1, 2 m/s E/A: 77/76 4 üreg: BP.: 50mm, JP: 47mm Vélemény: tachycard szívműködés. Három tasakos aorta billentyű, vitorlák szabadok, jól szeparálódnak, I.f. AI. Norm üregátmérők. JÓ globális bal kamra functió. Segmentális falmozgás zavar nincs. MMV kissé prolabál, MI nincs. PF-t, thrombust nem láttam. normál tág IVC és méjvénák (Philips, HD11/ Vélemény: Enyhe MPS, enyhe aorta insuff. Tachycardia miatt alacsony dózisú BB kezelést indítunk. ez volt a kardiológiai eredményem.. mivel 3 műszakban dolgozom ezért tegnap este elkellett mennem a sürgősségire mert nagyon erős szívdobogást éreztem és szorítást a nyakamba kaptam 2, 5mg concort és teljesen kivizsgáltak concor mellet megszűntek a tünetek és hazaengedtek.. leírnám a sürgőségi eredményt tömören és röviden. Eredmény RR: 140/70 hgmm p: 92/min Sat. 02: 100% Ko.RR 140/80 KO P: 60/min EKG: sr, kp tegelyállás, PQ: 0, 14, QRS: 0, 1s, III- bsn V2 - ben minimális STD és neg. T-k egyebekben izoelektromos ST-k, poz- T-k, átmeneti zóna V4 ben Ko: EKG: st, kp tegelyállás. PQ: 0, 12s, QRS: 0, 1, izoelektromos ST-k, mellkasi elvezetésben felkapottabb J-pont, poz T-k átmeneti zóna V4 ben. Vérvétel NA= 121 mmol! l ; K=3.6 mmol/l ; CL= 106.0 mmol/l ; C=5.0 mmol/l VC= 9.0 mmol/l ; CL=146 U/l; TROP; TROP= neg ; TROP _Q nem készült ; CKMB nem készült TVKP1 ; Fvs = 9.50 G/1 ;NEUT = 67.7%; LYMPH = 23.3 % MONO= 7.4 % ; EO =1.4 % ; BASO = 0.2% ; ABSNE = 6.44 G/L ;ABSLY = 2.21 G/L ABSMO =0. 70 G/L; ABSEO = 0.13 G/l ABSBA= 0.02 G/L ; RBC = 5.08 T/l;Hgb_=154 g/L ;Htk=0.432 L/L MCV=85.0fl;MCH_=30.3 pg; MCHC_=356 g/L; PLT=246 G/l ; MPV= 10.20f/L Epikrízis: palpitáció. mellkasi diszkomfort miatt vizsgáltuk osztályunkon. laborokban necroenzim kiáramlást nem észleltünk, EKG kon novum eltérés nem ábrázolódott. Az alkalmazott terápia mellett panaszai oldódtak. 2x2, 5 mg concort kell bevennem. Mi a véleménye doktornő? Ez sűlyos szívbetegség lenne? mert nem nagyon vagyok tájékoztatva mi mit is jelent. Pontosan mit kerestek? Necroenzim kiáramlás? EKG novum eltérés? Enyhe MPS? Tachycard szívműködés? három tasakos billentyű? MMv kissé prolabál? aorta insuff? PF-t? Szoktam érezni a torokszorító érzést amikor már kezd kimenni a gyógyszer hatása mivel még csak tegnap kezdtem el a 2x2, 5 mg ot szedni ezt úgy szoktam d.e 11 kor és este 10-11 között olyankor már érezhető hogy megy fentebb a pulzusom... átlagosan olyan 60 ra leviszi de a 90 amikor már kezd kimenni de ez a leleten is látható.... Mi lenne a további teendő? Előre is köszönöm válaszát. Tisztellet Zsolt

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza lelet értelmezése témában

Kedves Kérdező, nem súlyos a szívbetegség a leírás alapján. A tachycardia- gyorsabb szívverést jelent. A billentyűkön is van enyhe eltérés, nem tökéletes a zárás, de ezt 1-2 évente ultrahanggal kell ellenőriztetni, és a panasz valószínűleg nem függ össze vele. Egy kiadós pihenés, illetve esetleg a nátrium és kálium pótlása enyhítheti a tüneteket. Háziorvossal beszélje meg a részleteket. Vércukor vizsgálat is javasolt ismételten. Egyebekben azt tanácsolom, hogy a vizsgáló orvost mindig kérdezze meg a vizsgálat eredményéről, és a további teendőkről, szóban össze fogja foglalni az Ön számára érthető módon. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. október 03., 22:44; Megválaszolva: 2015. október 04., 00:46
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Genetikai vizsgálat, hosszú QT
Kihagyó szívverés
Terhelésre magas pulzus
Üdvözlöm, Az lenne a problémám hogy egy kis fizikai munka, kerékpározás vagy minimális kocogás után pillanatok alatt felugrik 140-170re is a...
Alacsony vérnyomás ?
Tisztelt Doktornő! Vérnyomásommal kapcsolatban szeretnék kérdezni . Bal karomon megmértem és ott 108/60 volt, majd a jobb karomon is és ott 119/60...
Enyhe mitralis és tricuspidalis...
Tisztelt Doktornő! 49 éves férfi vagyok. Május végén voltam kardiológiai kivizsgáláson, melybe beletartozott a nyugalmi és terheléses EKG...