EKG lelet

Mai napon EKG vizsgálaton voltam ismétlődő panaszaim miatt amik a következők: dobogás érzés, szédülés, néha hányinger. Voltam mar tavaly kardiológiai vizsgálaton ahol azt mondtak nincs bajom. Csatolom az EKG leletem amivel kapcsolatban az a kérdésem hogy On szerint javasolt e az újabb kardiológiai vizsgálat vagy tanácsot kérnék, merre menjek. Az EKG-n ez áll: Vent frekv 56ü/p PR int: 158ms Qrs tar: 88ms Qt/qtc: 390/382ms P-r-t tengely: 33 78 62 Avg rr: 1062ms Qtcb: 378ms Qtcf: 382ms Szinusz bradykardia szinuszaritmiaval st emelkedes, valószínű korai repolarizáó (st emelkedés normálisan gördülő t-hullámmal) Boderline ekg Válaszát előre is koszonom. Üdvözlettel Péter

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza EKG témában

Kedves Kérdező, 24 órás EKG monitorozás (Holter-vizsgálat) esetleg közelebb vihet a panasz okának kiderítéséhez. A leírás alapján diagnózis nem felállítható- de összefoglalóan: durva eltérés nincs-, az EKG értékeléshez a görbe látványa is hozzátartozik, a korrekt véleményhez pedig a páciens fizikális vizsgálata is szükséges. Egyébként javaslom, hogy a panasz körülményeit próbálja meg feltérképezni (Terheléskor vagy pihenéskor jelentkezik, étkezéssel összefügg-e, esetleg egy nagyobb buli után jön elő, vagy egyéb eseménnyel függ össze? ) , ez is segíthet a probléma megoldásában. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. augusztus 12., 21:46; Megválaszolva: 2015. augusztus 18., 07:06
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Érdeklődés II.
Érdeklődés
Pulzusnyomás II.
Pulzusnyomás
Tisztelt Doktornő, két különböző intézményben végzett echocardiografias vizsgálat alapján is hyperkinetikus keringést állapítottak meg nálam...
AstraZeneca Covid oltás kérdés /...
Tisztelt Dr. Molnár Dóra! Volt egy foggyulladásom ami miatt ki kellett húzni (2021.03.23-án) az egyik bal alsó örlőfogamat. Ez már egy hosszú...