Lelet véleményezése!

Kedves Doktornő! Kérem véleményezze a leleteimet, mert lehet csak pszichés de nem érzem jól magam, vérnyomásom ugrál, vérnyomáscsökkentőkre nem reagál, azt mondják az orvosok Pszichés az egész! De sokszor érzek ritmuszavar szerű érzést, és sokszor érzek gyomorszáji fájdalmat a bal bordám alatt tenyérnyi részen. Ilyenkor kiugrik a vérnyomásom rossz a közérzetem, aztán fél óra vérnyomásom 110, utána ismét 155 Volt többször hogy reggel felkelve 85/73 volt. Írtak ki frontin mellé Asentra 50mg gyógyszert, de nagyon sok rosszat olvastam, halottam róla, nem merem beszedni! Köszönöm, hogy véleményezte a leleteimet: Sándor

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza mellkasi fájdalom, ritmuszavar érzése témában

Kedves Kérdező! Úgy látom, hogy többféle vérnyomáscsökkentő gyógyszert szed. A feszültség csökkentő mellé még felírt gyógyszer az idegrendszer működését befolyásolja. A panasz alapján egy 24 órás vérnyomás- és EKG-monitorozás, valamint egy terheléses EKG elvégzése is jó lenne. Az szívultrahang lelet alapján jó a szív összehúzódó képessége, jól mozognak a szívfalak. A prolapszus azt jelenti, hogy az egyik billentyűn - ami a bal kamra és pitvar között van- nem tökéletes a zárás. Ezt úgy kell elképzelni, mint egy vadnyugati kocsma ajtaját, amely túllendül a zárási vonalon. Ez azonban nem terheli meg a szívét, ez egy állapot. Sok embernek ilyen szíve, amely nem igényel kezelést legtöbbször. Ha fentebb ajánlott vizsgálatok sem mutatnak eltérést, akkor tényleg érdemes elgondolkozni a pszichés állapot tünetekre gyakorolt hatásáról, és ennek kezelési módjáról.

Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. augusztus 04., 09:12; Megválaszolva: 2015. augusztus 05., 22:49
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
Bal kamra hipertrófia
Holter ekg
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után