echokardiográfiás lelet értékelése

TiszteltDoktor Nő! Szeretném megkérni legyen kedves a leletemet elmagyarázni milyen probléma van a szívemmel,. erekkel.Átmérők: AOGY: 29 mm, BPkm 30mm BKS 24mm, BKD39mm, IVSS.12mm, IVSD 9mm, HFS.12, HFD 9, végdiastolis térf.65, 91, végsystolis térf 20, 16 mitrális billentyü vastagság fibrotikus regurgitáció jelzett.Szisztolis funkció.EF1.62, 13 EF2 69, 41 BK-Vmax/cm/sec/145 Vd falmozgászavar nincs.Diasztolésfunkció: E6cm/sec/61 A/cm/sec/49 E/A 1, 244.Sűrűn magas a pulzusom és sokszor magas a diastolis értékem is.Kérem legyen kedves megválaszolni mi a betegségem, mert szeretnék vele tisztában lenni. Magas a koleszterinem is/pedig csak 42-43 kg vgyok/áll.örökletes. Anyukámnak szívbillentyű mútétje volt.koleszterinemLDL kol: 6, 2 koleszterin: 8, 73, trigl: 2, 1Elkezdtemszedni az Atoris 30mg-os csökkentőt de nembirommert gyom fekélyem is volt.Esetleg ha napi 1 szem Armolipidet szednék az jó lenne rá? Kérem legyen kedves megírni mi a problémám és mit tegyek.Előre is köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szív ultrahang lelet témában

Kedves Kérdező, a leírt ultrahang lelet miatt nem kell aggódni, jó a szív összehúzódó képessége, jól mozognak a szívfalak, és bár a mitrális billentyű egy picit vastagabb, ez lényeges áramlási eltérést nem okoz. A koleszterinszint valóban magas, nem hiszem, hogy étrend-kiegészítő készítmény erre kellően hatásos lenne, de persze valamit javíthat. A gyógyszerrel kapcsolatos panaszát a felíró orvossal kellene megbeszélni, vannak más készítmények is. A vérnyomás és pulzus ingadozás miatt még lehet módosítani a többi gyógyszeren is, de ezt is a kezelőorvossal kellene megbeszélni. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. március 04., 09:48; Megválaszolva: 2015. március 05., 18:57
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Covid 19 oltás
Kardiologia
Szív panaszok.
Holter eredmények