Kardiológiai kezelés közben sport

Tisztelt Doktornő! Egy hónapja klinikai kivizsgálás után kardiológiai kezelés alatt állok. A kezelőlapom szerint szívelégtelenség, 70/min pitvarfibrilláció, echo: bk: 66/55mm, EF: 35%, II. MI, TI. Státus Systolés zörej, hepar 2 h.u. maius. Tudom, ez egy súlyosabb eset, de a gyógyszerekkel jól vagyok. Még nem mertem megkérdezni az illetékes kardiológustól, hogy mikor mehetek vissza a teniszpályára, esetleg számítsak arra, hogy le kell mondanom az ilyen fajta terhelésről? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Molnár Dóra válasza szívelégtelenség témában

Kedves Kérdező! Ne aggódjon, a testmozgás javasolható Önnek, de ennek mértékét az Önt ismerő kardiológussal kell egyeztetni. Az mindenképpen fontos, hogy melegítsen be minden alkalommal, és a szélsőséget, virtuskodást kerülje! Nehéz fizikai munka, kifejezetten intenzív terhelés nem ajánlott az Ön számára. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. február 26., 19:01; Megválaszolva: 2015. február 27., 14:04
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
szívelégtelenség, billentyűk...
TISZTELT DR MOLNÁR DÓRA KARDIOLÓGUS DOKTORNŐ! SZÍVELÉGTELENSÉGGEL KELLENE KEZELÉS NEKEM ÉS TANÁCSADÁS AMIT NEM KAPTAM MEG 2005 ÓTA. 56 %-OS...
Szívelégtelenség
Kedves Doktornő! 73 éves, szívbeteg édesapám állapotával kapcs. szeretném véleményét kikérni. Egy rövid kórisme. 9 éve bal szár blokk...
Magas vérnyomás, és vizesedés
Tisztelt Doktornő! Súlyos vizesedés van jó pár hónapja.Lábnál kezdődött, most kb 3-szor akkora mint az eredeti állapot (lábfej, boka, vádli...
Mi az előjele egy szívbetegségnek
Szeretném tudni mik az előjelek egy szivelégtelenségnek.bátyámat nem rég műtöték szivel nővéremnek pedig kitakaritoták az ereket.Édesapánk is...
A szívelégtelenség javulhat icd...
Tisztelt DrNő! Anyukámnak egy hónapja ültettek be ICD-t, ventrikuláris tachikardia miatt. Nyha III-as fokozatú szívelégtelensége van. A kérdésem...