Apukám szive

Kedves Doktornő! Apukám nem érezte jól magát, elment orvoshoz, majd kórházba került, ahol kiderült hogy a szívének 16%-os a kapacitása. Érfestést követően 7 db sztentet kapott. 3 nappal később a szíve 20%-os lett. Laikuskén én azt gondoltam volna hogy legalább 60-70 % lesz... Rosszul érzem, hogy ez nagyon kevés javulás? Köszönöm válaszát, egy aggódó gyermek

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívelégtelenség témában

Kedves Kérdező! Sokkal több idő kell a komolyabb javuláshoz, de az eredmény alapján már látható, hogy a jobb vérellátás jobb pumpafunkciót eredményezett. Ez a mérőszám egészségeseknél 50-70% között van (nem 100%) - azt mutatja, hogy a szív a vér hány százalékát löki ki a keringésbe összehúzódáskor. Mindenképpen kardiológiai gondozás szükséges az Édesapjának a további javulás eléréshez. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2015. január 24., 18:41; Megválaszolva: 2015. január 25., 21:53
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...