emelkedett vérnyomás

Üdvözlöm! mostanában éjjel arra kelek, hogy teljesen el van zsibbadva a kisujjam a bal kezemen, ha felkelek utána jobb.vérnyomásom ilyenkor 14995átlag pulzus 60 napközben 12060 p 75 a szobában 16 fok van. régebben csináltak szívultrahangot az ef 75 ekg jó.ez 3 éve volt.ettől lehet szívbetegségem vagy mástól lehet: a nyakam ropog sokat van aki azt mondja ez is lehet a vérnyomás meg a hidegtől.a szív eredetű bajoknak mik lennének a jelei? köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza vegyes tünetek témában

Kedves Kérdező!

Az ébredéskor mért vérnyomása enyhén emelkedett. Ha a napközben mért többi érték normál tartományban van, akkor lehet, hogy feszültség, idegesség áll a háttérben. A kisujj zsibbadást okozhatja az is,, ha azon az oldalán fekszik, alszik, vagy a nyaki porckopásos elváltozásai is előidézhetik. Megjegyezném még, hogy a 16 fok elég hideg ez is okozhatja panaszát. A „szív eredetű bajok”-ra néhány mondatban nem lehet válaszolni, erről vastag könyvek születtek.

Kérdés: 2015. január 07., 09:03; Megválaszolva: 2015. január 08., 21:26
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...