• Kedves szakember! Ön szerint milyen betegségre utalhatnak az alábbi tüneteim?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Végtagfajdalmak és zsibbadások (kézujjakon szúró fájdalom). Nyugtalan láb szindróma időnként. Nagyon rossz minőségű alvás: rengeteg felébredés, hányingerek, nyugtalanság, zavart álmok. Menstruaciós problemak (Symiciát szedek; egyszer akartam szüneteltetni 4 éve, de 1 évig nem volt emiatt mensesem; 17 éves korom óta szedem menses problemak miatt, most 25 vagyok). Kissé indokolatlan súlygyarapodások. Időnként súlyos fázás és remegés, hidegrázás. Időnként lever a víz, súlyos izzadás. Néha a semmiből ájulásérzet tör rám és gyengeség, olyankor le kell fekudnom, vagy guggolnom, különben elájulnék. Emésztési problémák (szelesedés, hasmenések, laktozerzekenységemről tudok, figyelek rá; epeműtétem volt két éve). Vérnyomás gyakran normalis, de a legalacsonyabb értékeken, legutóbb 106 volt. Mindenkepp elmegyek orvoshoz, csak nehez jó háziorvost is találni, és nemreg koltoztem Budapestre. Már aggodom, hogy esetleg súlyos betegség lehet a háttérben. Némely tünet évek óta van, a vegtagfajdalmak viszont pár napja intenzivebben. Sok tünet változó, mennyire gyakori. Előre is köszönöm válaszát! Vani

        Dr. Szanyi Andrea válasza a vegyes tünetek témában

        Kedves Kérdező! Panaszai meglehetősen sokrétűek. Az alvászavar, rossz álmok és a nyugtalan láb szindróma összefüggenek, megfelelő gyógyszeres kezelésre panasza csökkenthető. Javasolnám, hogy keressen a lakókörnyezetében egy háziorvost, lehetőség szerint csináltasson laboratóriumi vizsgálatot, melyben vérkép, vércukor, utóbbi eredményétől függően terheléses vércukor vizsgálat, továbbá pajzsmirigy működésére vonatkozó vizsgálat ( TSH , fT4). Panaszainak egy része lehet lelki eredetű is, de ennek kimondása előtt mindenképpen kivizsgálás szükséges.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2019. november 20., 00:57; Megválaszolva: 2019. november 23., 21:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: