lehet-e szivinfarktus?

Kb.egy éve kezdtem észlelni hogy ellég hamar fáradok, mikőzben mellkasi nyomást és fájdalmat érzek, légszomjom van és lehet, hogy butasság de sokszor az az érzésem, hogy meg fogok halni.Ilyenkor meg szoktam mérni a vérnyomásom ami 140/90, 152/102 pulzus 92-102 kőzőtt mozog.Ilyenkor az ajkaim gyakran elkékűlnek. A légszomj éjjelente szokott hevesebben jelentkezni.E.K.G-t csináltattam de azt mondták hogy normális.Ezzek a tűnetek mostannábban naponta jelentkeznek.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza mellkasi fájdalom témában

Kedves Kérdező, Önnek részletes kardiológiai kivizsgálásra van szüksége minél hamarabb! Először a háziorvost keresse fel a panaszokkal, aki már lehet, hogy fog gyógyszert adni. Beutalóval jelentkezzen a területileg illetékes kardiológiai szakrendelésen, de addig néhány alapvizsgálat elvégzése is javasolt: részletes vér- és vizelet vizsgálat, tüdőszűrés (ha nem volt egy éven belül) . A vizsgálatokra szintén kérjen beutalót a háziorvostól, az eredményeket vigye magával a szakvizsgálatra! Állapotrosszabbodás esetén ügyeleti ellátás igénybevétele, tartós, nem szűnő mellkasi fájdalom esetén mentő hívása javasolt! Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. január 03., 15:59; Megválaszolva: 2015. január 04., 19:33
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...