Mit jelent ez a diagnózis?

Tisztelt Doktornő! Voltam kardiológusnál, mert sokat szúr a bal mellem felett a mellkasom, meg néha görcsöl. Ezek vannak leírva a papíra, és szeretném tudni mit jelentenek ezek: Anamnesis: Psoriasis mellett essencialis thrombocitózis miatt haematológiai ellenőrzés alatt áll. Időnként bal mellkasféli szúró-nyomó fájdalmakat érez, melyeket leizzadás kíséri. Status: Corpulens alkat. Cyanosis nincs. Nyaki vénák nem teltek. Tüdő felett puha sejtes légzés, pangás nincs. Tónusos, tachycard. ritm. szívhangok. Basison ejectios click. Has puha, betapintható. Máj elérhető, lép nem tapintható. Végtag oedema nincs. RR: 130/90 Hgmm. EKG: Sin.r. Norm.átv.idő. R kp. állású. ST I-III isoel. T I-II pos. T III neg. a VL-aVF ST isoel. T pos. I-III-a VF kis nem patológiás q csipke. V2-6 ST isoel. T pos. Norm. repol. ECHO: Az aorta gyök: 29mm. A bal pitvar: 28mm, Sep: 20mm, A mitr. bill. vékony, jól mozog. Hátsó vitorla tükörkép mozgású.Prolapsus nincs. A bal kamra nem tág. Dd: 49mm. Ds: 34mm, Septum: 8mm, Hátsófal: 7mm, EF: 57%. 2 D vizsgálattal körülírt falmozgás zavar jelenleg nem észlelhető. Doppler vizsgálattal a mitr. beáramlási görbe relax zavart jelez. Color Doppler vizsgálattal jelzett mitr. és I. fokú tricusp. insuff. Dg: Myalgia thoracis, Thrombócitózis. Javaslat: Mivel a thrombocitózis mellett sludge képződés révén ishcaemiás keringés zavar kialakulhat, így mellkasi panaszokra Zyllt kipróbálása javasolt 1x75mg. Köszönöm előre is válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza mellkasi fájdalom témában

Kedves Kérdező! A lelet alapján kialakult szívkárosodása nincs. Mivel sok a vérlemezke a vérében, ezért vérrög képződést gátló gyógyszert javasolt a vizsgáló orvos. A vizsgáló szerint nem a szíve, hanem a mellkasi izomzat fájdalma okozza a panaszt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. december 04., 22:19; Megválaszolva: 2014. december 06., 19:33
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...
Felépülés súlyos cukorbetegségből
Üdvözlöm! 50-es culorral került lányom kórházba, intenzív osztály, belgyógyászat, most krónikus bel, nagyjából átvészelte, hasnyálmirígy...
Kardiológia lelet
Tisztelt Dr. Nő/Úr! Mai napon voltam orvosnál, és a leletem eredményeit nem értem hogy melyik rövidítés mit jelentene, illetve az értékek...