Szívremegés, szív dobbanás

Tisztelt Doktor! Januárban kardiológiai szakvizsgálatot kerestem fel, mivel olyan érzésem volt, mintha a szívem megremegne és olykor olyan, mintha megállna és utána egy nagyot bedobban. Van mikor nem jelentkezik, de most az elmúlt pár napban 2x-3x volt. Főleg fekvő állapotban mikor már alváshoz készülődöm. Az akkori eredmény a következő:Status: Obes. Pulmo felett kóros nem hallható. Ritmusos, tiszta szivhangok, zörej, ES nincs. Abd.: eltérés nélkül. Lábszárakon nincs oedema. EKG: sr. 108/min. PQ.o. 14 s. QRS.: o. O8 s. Rt. balra dev. ST isoel. T hull-k pos. Átm V4-ben. ECHO.: Ao. Gyök: 3o mm. BP.: 34mm. Septum: 10 mm. Dd.: 48 mm. Hátsó fal: 10 mm. Ds.: 32 mm. EF.: 60%. Segmentális falmozgászavar, PF nincs. Vmax.: 1 m/sec. Mitr. E/A nagyobb mint 1. Regurg. a bill-k felett nem látható, jobb szívfél norm. tág. Prolapsus nincs. Holter ekg: mérés dátum 2014.01.11., mérés start. 10.03. VES össz.o.iso. o.cou. o. RUN. össz.o.max. run-max.HR. -SVES össz. 2. iso. o. cou. 1. RUN. össz.o. max.run-max. HR. -Lassu. asy.: felvétel során kezelendő ritmus zavar, ST-T eltérés nem volt. S. tachycardia észlelhető időnként. A véreredmény rendben volt. Ez mit jelent? Válaszát köszönöm! Tisztelettel: Mariann

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza lelet témában

Kedves Kérdező, szív ultrahang rendben volt, a Holteren 2 extrasystole - nem sorban érkező ütés - volt, ilyenek előfordulása okozhat az Önéhez hasonló panaszt. A véleményező orvos szerint ez teendőt nem igényelt. Recept nélkül kapható magnézium készítményt megpróbálhat szedni az alkalmazási utasítás szerint, csökkentheti a panaszokat. Ha nem javul a helyzet, keresse fel a háziorvost további teendők megbeszélésére. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. szeptember 02., 16:09; Megválaszolva: 2014. szeptember 03., 18:35
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
mit jelent?
71/min, sinus ritmus. horizontális állás, PQ-120, QRS-98, QTc-384. mellkasi átmenet V3-ban, infero-lat. repol. zavar, aVL-ben path.Q hullámok...
Ugye nem szív eredetű? 2.
Érdemes orvoshoz fordulni ?
Lelet kiértékelés
Pulzustartomány