Szívritmuszavar, magas vérnyomás

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kezelt magas-vérnyomásos beteg vagyok. Gyógyszereim: Concor 1, 25, ASA 100 (reggel) Amlodipin 5, Valsartan 160 (este). Néhány éve extrasystolék miatt kaptam Rytmonormot is 2*150 mg-ot szedek. Ami miatt írok az, hogy a mai este folyamán rövid időre a szívfrekvenciám megugrott(pedig nyugalmi helyzetben voltam), kb. 5-6 ütés/mp volt 1-2 mp-en át, majd visszaállt a normál ritmusra. Az lenne a kérdésem, hogy okozhat-e problémákat ha esetleg ismétlődik az eset? Egyáltalán a ritmusszabályozó mellett normális lehet, ha előfordul ilyen típusú ritmuszavar? Elégé megijesztett a dolog! Köszönöm a választ: Olivér

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a szívritmuszavar témában

Kedves Olivér! Igen, előfordulhat ilyen ritmuszavar esetleg máskor is, de ne ijedjen meg! Ha tartós lenne a panasz ügyeleti ellátást kell kérni. Javaslom, hogy menjen el kardiológiai kontrollra. Ha csak néha van rövid panasz, akkor 24 órás Holter vizsgálat ( EKG monitorozás) javasolt. Lehet, hogy módosítani kell az eddigi gyógyszerelésen. Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. április 27., 23:06; Megválaszolva: 2014. április 29., 20:37
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Volt pánikos
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás