Mi okozza a mellkasi fájdalmat?

2012. November elején volt az első rosszullétem. Pár nappal előtte fájdalmat éreztem a bal vállam alatt (időnként belenyilallt) . Majd ugyanezt éreztem és elkezdett zsibbadni mind a két karom (amik teljesen fehérek lettek) és mind a két lában, nagyon gyengének éreztem magam. A kórházba azt mondták, hogy az EKG-n minden rendben volt és CT-vizsgálatot is csináltak ami szintén jó volt. Beutaltak kardiológushoz aki szívultrahangot csinált, ezen 1 db extrasystole (korábban is éreztem ilyet) volt de a paramétereim rendben voltak. Később a szegycsontom mögött volt kellemetlen érzésem és állandóan gombócot éreztem a torkomban. Diétára ez kicsit enyhült. Elmentem gasztro enterológiára ahol gyomortükrözés után epefolyásos refluxot és nyelőcsőfekély diagnosztizáltak. Ez mostanában történt és szedem is a gyógyszereket. Ezután ismét volt egy rosszullétem. 2 napra rá a bal karomban a vénám kezdett el fájni. Időnként belenyilallt és a karomba végig sugárzott. Majd a mellkasi fájdalmaim fokozódtak. A bal mellizmom szegycsonthoz távolabb eső részén szokott fájni valamint a bal hátsó lapockám és a vállam. Ezt a fájdalmat egy időben a felkaromban az alkaromban még az ujjaimban is szoktam érezni. Szúró jellegű fájdalom. Naponta többször is előjön. Levegővételre időnként fokozódik. Az egyetem miatt elég intenzíven sportolok év közben de ilyenkor vizsgaidőszakban nem igazán. Terhelésre nincsenek panaszaim. Amikor nem sportolok akkor szoktak ezek a fájdalmak előjönni.

Dr. Molnár Dóra válasza mellkasi fájdalom témában

Kedves Kérdező! Panaszai nem szív eredetűek szerintem sem. Mint írja, rendszeresen sportol általában, de vizsgaidőszak alatt nem. Ilyenkor a sok tanulás- órákig könyv, vagy számítógép előtti ücsörgés, rossz testtartás miatt alakul ki az izomfájdalom, változatos helyeken. Egy kis mozgás ilyenkor is jó lenne! Kifejezetten ajánlott úszás, illetve egy kis gyógyvizes fürdő, szauna, mert ez segít az ellazulásban. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2013. január 25., 11:20; Megválaszolva: 2013. január 27., 17:31

Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek

Abláció után
Tisztelt Doktornő! Édesapám 65 éves, 4. hete volt szívkatéteres ablációja pitvarfibrilláció miatt, a műtét sikeres volt,másnap hazaengedték....
Kardiológiai jellegű panasz fizikai...
Kedves Doktornő, azzal kapcsolatosan érdeklődnék, hogy fizikai megerőltetés - adott esetben intenzív kerti munkavégzés - hatására kialakuló több...
Infarktus lett volna?
Ugye nem szív eredetű? 2.
Szúró fájdalom