Ön szerint rossz ez a vérnyomás érték nyugalmi állapotban?

Tisztlet Dr. Nő/Úr Nyugalmi álapotomban mért vérnyomásom általában: 127-130 / 62-67 53-56 pulzus. Az alsó érték okozhat fáradság érzetet, mint "aki aludna egy jót.." erőtlenséget? Nap közben elég gyakran vagyok ilyen állapotban. Aztán jön egy hullám és rendben vagyok. Majd megint... azon gondolkoztam egy 24 órás EKG javaolt lehetne. Ön mit gondol? Hozzáteszem nem vagyok sportoló. Előre is köszönöm.

Dr. Szanyi Andrea válasza fáradtság témában

Kedves kérdező!

Az Ön vérnyomása nyugalmi állapotban teljesen normálisnak mondható. A 60-70 Hgmm körüli diastoles érték a tankönyvi átlagnál valóban némileg alacsonyabb, de ez nem kóros érték, jelentős fáradékonyságot nem indokol. A 24 órás EKG vizsgálat az alacsonyabb vérnyomásértékek miatt nem indokolt. Mindenképpen javaslom a bőséges folyadékfogyasztást, időnként fogyasszon teát, ennek van vérnyomásemelő hatása. Ha fáradékonysága nem múlik, csináltasson vérkép vizsgálatot.

Kérdés: 2013. január 14., 17:52 ;Megválaszolva: 2013. január 18., 16:16
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Fáradtság szívprobléma
Tisztelt Doktor! Kérdésem a következő lenne, tahycard szívritmus zavaros vagyok amire concort 5 mg-t szedek. Asd és pitvary aneurimam is van. Suntel....
Visszér
Kedves Doktornő! 10 éve kialakult nálam visszér mindkét lábamon. Mostanáig nem volt tünetem , de most mindennap azt érzem hogy nagyon fáradt vagyok...
Alacsony pulzus
Tisztelt Doktornő! Márciusban volt egy rosszullétem, szédültem, elmosódottan láttam, és zúgott a fejem, de eszméletvesztésem nem volt. Otthon...
Szívritmuszavar, csontfájdalom
Tisztelt Dr Úr/Nő. Olyan kérdésem lenne hogy kb 2001 ben elájultam.és azota van nekem ritmuszavarom, ha ez az egyáltalán.nem tudom.de a tünetei...
Ritmuszavar