Szívritmuszavar étkezést követően

Üdvözlöm Dr.NŐ / ÚR! Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz segítségért, mi okozhat étkezést követően szívritmuszavart! Kivizsgáltak szív mr, szív ct, minden létező vizsgálat de nem tudják megmondani mi okozhatja! A szívemnek semmi baja! A vérképem tökéletes! Refluxot megállapítottak! A pontos leírás amit érzek a következő: Étkezést követően a gyomorszájamnál nyomás érzet, szívritmuszavar! Reggel felkelek inni visszafekszem ritmuszavar, felülök normalizálódik! Arra ébredek össze vissza ver a szívem felülök normálisan folytatja! Nagyobb levegővételnél mintha megállna egy pillanatra a szívem és elindul erősebben! Mikor evés után lehajolok olyan mintha a gyomrom felcsúszna a mellüregembe és megnyomná a szívemet ritmuszavar! A gyomornál érezem mintha nem tudna a szívem rendesen pumpálni mintha szűkületen kellene átnyomnia a vért ilyenkor a mellkasomban és a fejembe is érzem a nagyobb nyomást pár másodpercig! A holter ami rajtam volt csak VES és SVES ritmuszavart állapított meg egyikből sem volt 30 nál több egy nap! Hamar felmegy a pulzusom, ha lépcsőn felmegyek magas a pulzusom és olyan mintha felmenne a vérnyomásom de 1 perc alatt elmúlik! A hirtelen leguggolásnál van még olyan érzésem mintha szét akarna robbanni a mellem de ha felállok elmúlik.Hasprés alkalmával elő tudom idézni a ritmuszavart! Futáskor felpörög de ha nagyobb levegőt veszek ritmuszavar, olyan mintha a gyomrom, rekeszem hasam megnyom egy gombot ami elindítja a ritmuszavart, és utána levegővételekkor bekapcsol! Az lenne a kérdésem, hogy a szívet ellátó nagy ereket vagy magát a szívet fizikálisan tudja nyomni vagy elnyomni sérv, daganat, vagy aorta, véna szűkület okozhat ilyen tüneteket vagy milyen vizsgálatot végeztessek el ami kimutatná, hogy nincs ott a gyomorszájam környékén rendben valami, ami ezeket a tüneteket provokálja! Ha bármilyen ötlete van, még ha nagyon ritka betegség lehet ez vagy ha nagyon egyszerű kérem segítsen nekem valamit kitalálni mert nagyon kikészít ez a (nem tudom mi bajom) dolog! Köszönöm válaszát.

Dr. Molnár Dóra válasza szívritmuszavar témában

Kedves Kérdező! Önnek igaza van, a szívét valószínűleg kívülről zavarhatja valami. Nyelési röntgen (kontrasztanyag nyelése közben folyamatos felvételt készítenek) segíthetne kideríteni, hogy esetlegesen a nyelőcső kiboltosulása- úgynevezett divertikulum- illetve a mellkasba becsúszó gyomor felső szakasz nyomhatja a szívet, amire a ritmuszavar bekövetkezik. Gasztroenterológiai szakvizsgálatra menjen el, itt tudják ezt a problémát tisztázni.

Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. november 11., 18:39 ;Megválaszolva: 2012. november 13., 21:45
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kihagyó szívverés
Elektrofiziológiai vizsgálat
Szívritmuszavar vagy Pánikbetegség
Ritmuszavar
Szívritmuszavar