dcm és szívelégtelenség

Tisztelt Doktor Úr! 2011, júliusában szültem 37 éves vagyok. Idén május 15-én cholecystectómián estem át. Júniusban a tüdőgondozóban voltam mert nehezebben kaptam a levegőt (1993 óta allergiás vagyok a fákra, füvekre, őszi gyomokra, de 96 óta nem volt tünetem, gyógyszert nem szedtem és soha nem volt semmilyen belégzőm) . Július 15-én mellkas röntgen is készült és légzésfunkció történt (kisvérköri pangás jeleit látták) . Ekkor foster (belégző) , singular, aerius, kaptam. Állapotom folyamatosan romlott, fizikai állóképességem romlott, ülve tudtam aludni, mellkasom szörcsölt. Folyamatosan a nyugalmi pulzusom 110-115 volt. Aug.4 megint jeleztem hogy romlott az állapotom. Majd aug. 27-én megint voltam a tüdőgondozóban de ekkor már 4-5 métert tudtam csak menni és nagyon fájt a mellkasom. Ekkor írtak fel medrolt és thesopirex 150 mg retardot, a pulzusom ekkor 110-115 volt. Folyamatosan romlott az állapotom a gyógyszereket abbahagytam ekkor kicsit javult az állapotom. szept 3 –án a házi orvos tanácsára elmentem szív uh-r, nehézlégzésem miatt. Ahol aorta gyök: 28, bk végdiast: 65 mm, bk végsys: 51 mm, bp 48*55, jp 42*57 jk 42, septum vastagsága végdias 10 mm, ejectiós frakció. 28 %. 2 hétig kórháznan voltam dcm és pangásos szívelégtelenséget állapítottak meg, ha nem javul az állapotom transzplantációs listára kerülök. Nem iszom, nem vírustól lett. A kérdésem a következő lenne a tüdőg. Röntgenen kellett volna valaminek látszani a betegségből? Lehetséges hogy a szedett gyógyszerek befolyásolták a betegségem kialakulását? Gyorsították e? Ha sikerülne meggyógyulnom akkor szociális gondozó munkát végezhetek e? Válaszát előre is köszönöm. Köszönettel Kolonicsné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívelégtelenség témában

Tisztelt Kolonicsné! A röntgen lelet nem mindig mutatja a szív betegségeit. Az állapot attól is romolhatott, hogy nem a szívelégtelenségre kapta a megfelelő gyógyszereket, hanem az enyhébb tüdőproblémákra, melyek valószínűleg másodlagosak voltak. A szívelégtelenség oka - és az, hogy milyen vizsgálatok voltak - nem derült ki a leírásból, de saját praxisomban megfelelő gyógyszerszedés mellett sokszor láttam olyan javulást károsodott szívfunkció esetén, amely teljesen átlagos napi életvitelt- könnyebb munka, család, háztartás, stb. - tett lehetővé. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. szeptember 23., 15:26; Megválaszolva: 2012. szeptember 24., 21:43
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után
Érdeklődés II.
Érdeklődés
Pulzusnyomás II.