Furcsa dolgokat művel a szivem, ez komolyabb probléma lehet vagy nem?

Tisztelt Dr. Úr/Nő! Pát éve kétszer-háromszor történ olyan, hogy nagyot dobbant a szívem utána pedig gyorsan vert és pár órán keresztül rosszul éreztem magam. Mikor a nagy dobbanást éreztem, közben az agyam mintha elzsibbadt volna pár másodpercre és meg is szédültem hirtelen reakcióból elkaptam barátnőm kezét. Ez gondolom PSVT volt, mostanában nem fordult elő. De abban az időszakban olyan is volt, hogy csak nagyot dobbant a szivem, a torkomba éreztem egy kellemetlen érzést és utána nem voltam rosszul. Ez a mai napig pár hetente előfordul (ha kapucsínót vagy kólát iszok akkor inkább, de attól sem mindig) , van olyan hogy naponta többször is. Ezek SVES-ek? És komolyan kell venni? Vagy annak van hozzá köze hogy nagyobb a szivem (azt mondta az orvos hogy még határon belül van, de nagy)?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívritmuszavar témában

Kedves Kérdező! A pajzsmirigy betegeknél gyakrabban fordul elő szívritmuszavar, melynek, ahogy Ön is írja, többféle formája van. EKG, illetve 24 órás EKG (Holter-monitor) segítségével lehetne diagnosztizálni a ritmuszavar fajtáját, és a lelet birtokában lehet dönteni a kezelés szükségességéről. Javaslom, hogy keressen fel egy kardiológiai szakrendelést, valamennyi betegségéről vigye a dokumentációt. A szakorvos az adatok birtokában dönt a további teendőkről. Háziorvosi beutaló, időpont egyeztetés szükséges. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. szeptember 21., 08:30; Megválaszolva: 2012. szeptember 21., 17:35
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Extrasystole vagy ritmuszavar?
Torokszorítás és légszomj
Tisztelt Doktornő! Több éve sajnos hipochonder és pánikbeteg vagyok. Tavaly novemberben elkaptam a covidot, kétoldali tüdőgyulladással, de...
Mitralis prollapsus
Szívdobbanás kihagyás
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Olyan problémám lenne, hogy az utóbbi időben hetente többször is kihagy a szivem és utánna torokszorító érzésem van. Ez...
Vélemény?
Tisztelt Doktor Nő! Következőben kérném szíves segítségét: kb 2000-be mitralis prolapsus fedezték fel,, akkor még semmi gondom nem volt csak...