szívbetegség vagy pánikbetegség?

Kedves Doktor Úr/Nő! Tavaly Szeptemberben kezdődtek a panaszaim egy éjszakai pánikrohammal (nagyon hevesen vert a szívem, lezsibbadt a bal felem, émelyegtem és nagyon megijedtem) . Utána voltam decemberben szívultrahangon meg utána januárban is, ahol az eredmény teljesen negatív volt, de nekem továbbra is fennálltak a mellkasi panaszaim. December 31 óta szedem az 5 mg-os Bisoprololt, amből egy felet írt fel az orvos, de egy idő után úgy éreztem, hogy nagyon lenyomja a pulzusom meg a vérnyomásom, ezért csak negyedet szedek belőle. Persze ha éjszakai pánikrohamom volt azon ez a gyógyszer mit sem segített. A tüneteim nagyon változóak, közben voltam pszichiáternél is, aki megpróbálkozott antidepresszánssal amit csak rosszabb lett a helyzet, ezért felhagytam a gyógyszer szedésével. Nemrég volt egy rosszullétem, akkor csináltak egy ekg-t ami teljesen tökéletes volt, szóval minden jel arra utal, hogy nincs semmi baja a szívemnek, én mégis mindig kitalálok magamnak valamilyen szív eredetű betegséget. Az lenne a kérdésem, hogy szívizomgyulladást vagy szívizomgyengeséget a leírt vizsgálatok kimutatják e? Illetve, hogy a januári szívultrahangom óta alakulhatott e ki valami? Gyanakodtam már gyomorproblémákra is, például a refluxbetegségre a mellkasi fájdalom miatt. A mellkasi fájdalmam néha élesebb és nyomásra rosszabbodik, vagy szorít és kisugárzik a bal karomba is. Nehéz nekem elhinni, hogy ezeket a tüneteket okozhatja a pánikbetegség (éjszakai pánikrohamom már szinte nincs is) . Meggyőződésem, hogy valami kézzel foghatóbb betegségem van, és szeretnék a végére járni, mert addig nem tudok megnyugodni. Visszatérve a vizsgálatokra, volt egy vérképem is az is decemberben, ahol szintén nem mutattak ki semmit (megnézték külön a pajzsmirigyemet is) . Eléggé megnehezíti az életem az állandó aggódás, de az egészségem mindennél fontosabbnak találom, remélem Ön tud nekem valamilyen hasznos tanácsot adni! Köszönettel! Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza mellkasi fájdalom témában

Kedves Judit! Panaszai tényleg nem szív eredetűnek tűnnek. Önnek igaza van, reflux betegség irányába még érdemes egy-két vizsgálatot végezni, főleg a fájdalmak miatt, illetve az nem derül ki, hogy mellkasi röntgen volt-e. Amennyiben ezek a vizsgálatok is jó eredménnyel zárulnak, pszichoterápia - nem gyógyszeres kezelés - lenne szükséges annak megállapítására, hogy milyen mélyben rejtőző lelki probléma okozza a testi tüneteket. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. szeptember 16., 10:30; Megválaszolva: 2012. szeptember 17., 20:33
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
Bal kamra hipertrófia
Holter ekg
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után