mellkasi fájdalom 1

Jó napot kívánok mindenkinek. A doktorurak bármelyikétől érdeklődnék, hogy vajon mit jelenrhet: egy nappal ezelőt hajnali kettőkor hirtelen erős, lüktető, szúró, feszítő, szabálytalan ritmusú szívtályéki fájdalomra ébredtem/riadtam fel.a nyaki ütőér tapintásával próbáltam megfigyelni a pulzusom ami számomra sokszor -mondom mint laikus-mitha szabálytalanul ki-ki hagyot volna ütemeket, párosulva erős mellkasi fájdalommal.a fájdalom kezdet szétterjedni a felsőtestem bal oldalán, előbb a mellkas majd pedig a bal felkarban éreztem éles szúró, zsibbasztó fájdalmat, de nem izom vagy csont, hanem mintha az ereim fájtak volna.többször próbáltam visszafeküdni s pihenni, de a minden egyes alkalommal a tüneteket felerősödve éreztem, s a légszomly s erőtlenség olyankor volt a legerősebb.a gyomrom felsőrészén pedig időröl időre émelyítő lüktető érzés/fájdalom volt érezhető.5 óra elteltével ha valamelyest enyhült is a fájdalom s az egyéb tünetek, indokoltnak éreztem hogy orvosi segítséget kérjek s mentőt hívtam.a meentős urak az elmondotak alapján bekötöttek egy infúziót s elvégeztek egy ekg-s vizsgálatott, majd beszállítottak a sürgősségi ellátásra.ott szintén ekg vizsgálatott végeztek majd vért vvettek labor vizsgálathoz.mindezt a tünetek megjelenése után kb 6-7 órával, ekkorra a tünetek intenzitása jelentősen csökkent már.az ekg-n kóros eltérést nem észleletek, laborparamétereimben kóros eltérés nem tapasztaltak, necroenzimek negatívak.4 óra megfigyelés után hazabocsájtottak.a tüneteket ha jóval enyhébben is, s nem mind egyszerre, de érezhetőek voltak.hazaérkezés után az esti órákig kb 7 órát tudtam aludni.éberdés után ha enyhébben is, de maradtak a tünetek csak jóval tompább formában, majd hajnalban hirtelen ismét felerősödtek a tünetek de mostanra inkább folyamatos tompa, szabálytalanul lüktető émelyítő fájdalommal a mellkasban s a gyomor/has felső részén, erős szédüléssel, homályos látással, fejfájással, néhányszor az eszméletvesztés határán majd a délelőtti.....folyt mellk.fájd 2....

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza mellkasi fájdalom témában

Kedves Kérdező! A panasz valószínűleg nem szívinfarktus veszélyt jelez, hiszen ezt vizsgálták a sürgősségi osztályon. A fájdalom hátterében vírusfertőzés, vagy gyomorbántalom is lehet, fáradjon el a háziorvoshoz, aki további kivizsgálás céljából elküldi Önt a megfelelő szakrendelésre. Jobbulást kívánok, tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. szeptember 12., 17:27; Megválaszolva: 2012. szeptember 15., 22:03
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
Bal kamra hipertrófia
Holter ekg
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után