extra szív aritmiák

Kb 1 hónappal ezelőtt esténkét rendszertelenül ugyan de érezhető szív ritmus zavarok léptek fel. Akkor nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget, hiszen tartós kánikula, munka stb ezek kiválthatják egy egy alkalommal... A dolog kb 2 héttel ez előtt kezdett komolyabbá válni, mikor a nap minden szakában volt ez az erős ütés, néha még szédülés is kisérte... (komoly stressz hatás ért közben és több is ami kiválthatta ezt a rendszertelen szívműködést) Elmentem egy kardiológiai szakrendelésre, ahol a szív ultrahang nem mutatott szervi elváltozást, és egy rövid EKG vizsgálat sem jelezte a panaszaim... Pár nappal később miután a panaszok nem szűntek, készítettek egy teljes labor vizsgálatot, és kaptam egy 24 órás EKG gépet... Pénteken mentem vissza konzultációra, melynél kiderült a vérkép és a pajzsmirigy működés rendben, de az EKG eredmény vizsgálata közben megjibásodott a rendszer és nem tudták kielemezni... A kezelőorvos mától 3 hét szabadságon van ezért azzal utasított haza, hogy majd ha visszajött keressem, mert eredmény nélkül nem tud semmit mondani, illetve adni. Én ettől annyira kikészültem, hogy miután hazajöttem (már 2 hete szedem rendszeresen a Magne B6 és a Milgamma N lágykapszulát) ezeket bevettem, illetve egy Nervenpflege nevű gyógynövény alapú gyógyszernek nem minősülő nyugtatóból 4 szemet... Ma reggel úgy ébredtem és most is ott tartok, hogy szinte panaszmentes vagyok, teljesen elhnyagolható, talán ha 2 szer volt ma, de az is minimálisan kicsi ütés amit éreztem, azzal ellentétben ami eddig volt, hogy szinte 5 percen belül akár 2-3 nagyobb ütés is volt. Az a kérdésem, hogy most a nyugató gyógyszer tett ekkora hatást, vagy legalább akkora sokk volt a tegnap esti válasz, mint 2 héttel ezelőtt, hogy a párom kómában fekszik az egyik klinikán, mert útközben rosszul lett.. (igaz azóta Ő már rendbe jött csodával határos módon) Léttezik ilyen? mivel magyarázható ez a jelenség? Köszönöm, hogy időt fordított rám! Üdvözlettel: Mária

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívritmuszavar témában

Kedves Mária! Az stressz okozta extra-ütéseket valóban csillapíthatták sz Ön által szedett készítmények, néhány napig még az alkalmazási előiratban javasolt adagban ajánlott a terápia folytatása. Amennyiben visszatérnek a panaszok, először is ne izguljon, az extraszisztolék általában nem veszélyesek, csak kellemetlenek. Másodszor, ebben az esetben érdemes megismételni a Holter- vizsgálatot, annak eldöntésére, hogy szívritmus elleni gyógyszerre van-e szüksége.Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. augusztus 04., 19:13; Megválaszolva: 2012. augusztus 05., 08:30
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás
Kardiologia