Mi bajom lehet?

Tisztelt Doktor úr/ Doktor Nő! 21 éves, egyetemista diáklány vagyok, és egy olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy néha belenyilaló fájdalmat érzek a szívemnél, amely bal oldalról jön és pár másodpercig szokott lenni, ilyenkor nem jelentkezik nálam nehézlégzés, valamint közvetlenül a bal mellem alatt szokott néha fájni. Amikor ez a szúrás jelentkezik, azonnal elkezdek izzadni.Egészségesen élek, naponta fogyasztok zöldséget, gyümölcsöt, sportolok, és napi egy pohár kávét iszom meg. A családomban nem voltak szívbetegek. A vérnyomásom 110/70 szokott lenni, néha érzem, hogy kicsit jobban ver a szívem. Sajnos a családomban mindennaposak a veszekedések a szüleim között, nem tudom, hogy ez mennyire befolyásolja ezt. Szeretném megtudni, hogy talán a szívemmel van e gond vagy esetleg mással? Mit tanácsol? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel Anikó

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Földi Ildikó válasza mellkasi fájdalom témában

Kedves Anikó!

Az Ön által részletesen leírt, rövid ideig tartó, szúró jellegű mellkasi fájdalom általában nem szívbetegséget jelez. Ha fájdalom esetleg mozgással összefügg, akkor valószínűleg a bordaporcok, illetve a bordák között futó idegrostok bántalma áll fenn, ezek a panaszok néhány másodpercnél tovább szoktak tartani, és gyakran fájdalomcsillapító gyógyszerre is szükség van a megszüntetésükhöz. Az Ön esetében valószínűleg-amint arra Ön is gyanakszik- pszichés stressz állhat a háttérben, mely gyakran okoz hasonló testi tüneteket. Meg kellene figyelnie, hogy nyugalmasabb időszakokban (pl nyaralás) is jelentkezik-e? A családi problémák megoldásával, relaxációs technikákkal mindenképpen javulni kellene a panaszoknak. Amennyiben néhány héten belül nem enyhülnek vagy akár sűrűsödnek a panaszai, keresse fel háziorvosát. Orvosi vizsgálat és EKG segítségével megnyugtatóan kizárhatóak a szívbetegségek, és ha szükséges orvosa enyhe nyugtatót is javasolhat.

Kérdés: 2012. június 17., 10:53; Megválaszolva: 2012. június 18., 14:19
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen