Szív szúró fájdalma

Tisztelt doktornő! Már régebben is előfordult, hogy szúrt a szívem (tényleg baloldalt, a szív helyén, nem az egész mellkasom) , a bal bordáim felé sugárzik, de mostanában kezdek megijedni, mert egyre többet fordul elő, és olyan intenzíven, hogy például lehajolni nem tudok, mert annyira fáj, vagy mozgáskor, illetve lélegzetvételkor (főleg, ha mélyebben veszek levegőt, vagy köhögnöm kell) , rettenetesen fáj, mintha össze lenne szorulva..Kb.másfél éve volt háziorvosom csináltatott EKG-t, csak annyi derült ki, hogy rettenetesen szapora a szívverésem, a vérnyomásom az meg mindig alacsony (nagyon, nemegyszer előfordult, hogy miatta elájultam, legutóbb egy hónapja) . Akkor mivel egy olyan helyen voltam, ami ilyen szépség és egészségközpont -féle, megijedtek, megmérték a vérnyomásom, ami érdekes módon magas volt, és a pulzusom is rettenetesen...Pedig nagyon alacsony szokott lenni a vérnyomásom, elég sokszor szürke foltokat látok, és elájulok... A háziorvosom meg azt mondta annak idején, hogy alacsony vérnyomás nem betegség... Mostanában elég sokszor magas is nagyon a lázam, legutóbb kb.egy hónapja volt, hogy 39, 8-as lázam volt úgy, hogy több lázcsillapítót is bevettem, de előtte kezdődött, sokszor előjön ez a magas láz...És, mielőtt elfelejte, mostanában sokat remeg a bal kezem, valamikor a bal kezem az ujjaim...Nem tudom, hogy az ájulások, a magas láz, ami hirtelen jön, és másnapra elmúlik, meg a vérnyomás, pulzos gondokstb.összefüggenek-e, mert nem egyszerre jelentkeznek;vagy mitől lehetnek... Amikor szúr a szívem, még mozogni sem merek, levegőt sem venni, várom azt a pár percet amíg elmúlik, és csak pihegek...Kezdek megijedni... Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Nagy Pálma

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza mellkasi fájdalom témában

Kedves Nagy Pálma! Tünetei hátterében többféle probléma is állhat, először fizikális vizsgálat, laboratóriumi vizsgálat szükséges melyek miatt forduljon a háziorvosához. Tüdőgyógyászati (nem csak mellkas röntgen vagy tüdőszűrő) és -leletek függvényében- kardiológiai szakrendelés felkeresése is javasolt. (Beutaló szükséges a szakrendelésekre.) Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus.

Kérdés: 2012. június 12., 00:34; Megválaszolva: 2012. június 12., 16:48
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...