Szedjem- neszedjem

Az Ön javaslatára lehagytam a koleszterin gyógyszert szedését. Kontroll vizsgálat eredménye a GOT 23 GPT 30 GGT 57 a összkoleszterin 6, 8 hugysav érték emelkedett. A januári adatok: GOT40 GPT 60 GGT 112 összkoleszrein ne változott húgysav 460 előzmény: https: //www.webbeteg.hu/orvos-valaszol/sziv_es_errendszer/105282

Dr. Szanyi Andrea válasza koleszterin témában

Kedves Kérdező!

A leletek alapján valószínű, hogy a koleszterincsökkentő gyógyszer okozta a májfunkciós értékek emelkedését. Amennyiben van egyéb rizikófaktora is (túlsúly, magasvérnyomás, dohányzás) szóba jön más koleszterincsökkentő gyógyszer szedése.

Dr. Szanyi Andrea
Dr. Szanyi Andrea belgyógyász, háziorvos, geriáter
Kérdés: 2012. május 15., 12:28; Megválaszolva: 2012. május 16., 21:17
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mi okozza a magas koleszterint?...
38 éves 164 cm és 55 kg vagyok, a koleszterin szintem 5, 36 (HDL: 1, 76, LDL: 3, 33) Eddig azt hittem, hogy túlsúlyosnak kell lenni a magas...
Koleszterin és mellékhatások
Sajnos a koleszterin szintem 8-as, amit semmilyen alternatív gyógymóddal nem tudok lejjebb szorítani. A gyógyszeres kezelést abba kellett hagynom, mert...
Érelmeszesedési aggályok
Tisztelt Orvosunk! Az érelmeszesedés jelei mutatkoznak nálam és nagyobb a triglicerin szintem is a normálisnál. Megkérem irja meg mit tudok tenni a...
Egésséges táplálkozás
Kedves Doktornő, Doktorúr Szeretnék egy konkrét listát kérni azokrol az ételekről amelyek koleszterincsökkentök.Ugyanis magas a koleszterinem és...
Magas koleszterin, mellkasi fájdalom
Mostanában sokszor van mellkasi fájdalmam jártam orvosnál is aki labor alapján meg állapította, hogy magas a vér koleszterin szintem 7, 2. A sulyom nem...