szivbetegség? infartus?

A szegycsont alatt, szorító, nyomó fájdalmat éreztem.Ez a fájdalom a mellkast is érintette, egészen fel a nyakig.Többször is éreztem, -Kb 2 héten át-majd egy reggel nagyon erősen elkapott. Alig bírtam levegöt venni, erős ájulási inger és forróság érzet kísérte.Éppen hogy be támolyogtam az ágyig.Nagyon nehezen kaptam levegöt, Úgy éreztem összeszoritja a görcs a mellkasomat, és a szívemet.Kb.10-15 percig tartott-Utánna egész nap rosszul éreztem magam, gyenge voltam, szédültem. Azóta is folyamatossan érzek nyomást a mellkasomban.Gyakran szédülők, nehezen kapok levegőt.kozhatja ezt a szív? Lehetett ez egy kisebb infartus esetleg? Elöre is köszönöm válaszukat, és segitségüket. A körzeti orvosom erre gyanakszik.Kiirt egy gyogyszert -Nitromiint-de ez olyan erős fejgörcsöket okozott, hogy abba kellett hagynom a szedését. Azóta semilyen gyógyszert nem kapok, és a tüneteim továbbra is meg vannak.nagyon félek, hogy egyszer még erősebben fog elkapni, ez a görcs, vagy nem is tudom micsoda.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza mellkasi fájdalom témában

Tünetei lehetnek szív eredetűek is, reflux-os betegnél a gyomorsósav nyelőcsőbe áramlása is kiválthat ilyen tüneteket. Kifejezett stressz szituációban az idegrendszer is tud ilyen panaszokat előidézni.

Részletes kivizsgálás nélkül nem lehet ezeket az okokat kizárni vagy bebizonyítani és korrekt módon kezelni sem. A Nitromint tabletta nem megoldás, amíg a kiváltó ok nincs megnyugtatóan tisztázva.

Kardiológiai vizsgálattal lenne célszerű kezdeni, ha ott nem találják panaszai okát, akkor gastroenterológia. Azt gondolom, ha erősebb fájdalom, légszomj vagy mellkasi szorítás, verítékezés ismét előfordulna, kórházi kivizsgálás indokolt.

Üdvözlettel: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2012. május 09., 19:47; Megválaszolva: 2012. május 11., 09:00
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...