Szívprobléma?

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Egy hete kezdődött egy éjjel, hogy arra ébredtem, mintha kést szúrtak volna a szívembe. Mellkasi fájdalmaim voltak, és vannak azóta is folyamatosan, hol enyhébben, hol erősebben. Halálfélelmem volt és van nappal is többször, mert az egész bal karom zsibbad, sugárzik a mellkasi fájdalom a bal vállamba, hátamba, és elöl a mellkasomban érzem ezt a nyomó fájdalmat. Izzadok, akármilyen kis munkát végzek, ha felmegyek egy dombon, már lassítanom kell, mert szinte csak vonszolni tudom magam. Fáradékony vagyok. Elmentem a háziorvosomhoz, és csináltak EKG-t, amiről azt mondta, hogy nem a legjobb. KOrábban már tudatták velem, hogy van egy bal kamra nagyobbodásom (aktív sportoló voltam) , és a háziorvosom szerint az EKG alapján a bal szívbillentyűm nem zárhat rendesen. Kérdésem az lenne, hogy milyen vizsgálatok elvégzésére lenne szükség ahhoz, hogy teljeskörűen kizárható legyen egy esetleges szívinfarktus (ettől ugyanis nagyon aggódom, apukám 46 évesen így halt meg) . Felírta még a Frontin 0, 25 mg-os tabblettát, de a tüneteim nem múlnak. Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Mi lehet ez? Lehet, hogy nem is szívprobléma? Pánikroham nem lehet ilyen tartós, nem?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívelégtelenség témában

Kedves Kérdező! Panasza megfelelhet anginának is, és a szívérrendszeri megbetegedésre Önnek nagy a kockázata, mindenképpen keressen fel minél hamarabb kardiológust, aki valószínűleg szív ultrahangos és esetleg terheléses EKG vizsgálatot fog végezni. A kardiológiai szakrendelés beutalóköteles. Amennyiben tünetei romlanak, akár éjjel vagy hétvégén is ügyelet, vagy sürgősségi osztály felkeresése javasolt, esetleg mentőt kell hívni. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. április 20., 09:53; Megválaszolva: 2012. április 21., 21:49
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...