Angina pectoris lehet az állkapocsba sugárzó mellkasi fájdalom?

Néha előfordul hogy szorító nyomó érzést érzek a mellkasomban ami általában kisugároz az állkapcsomba de én arra gondoltam hogy ez csak a fáradság és a stressz lehet ezen az oldalon olvastam erről a betegségről (angina pectoris) ..Lehetséges az hogy 22évesen ez legyen a bajom, és ha igen forduljak vele orvoshoz mert eddig nem voltam. Ez elmúlik vagy ezzel már együtt kell élnem? Előre is köszönöm válaszukat!

WEBBeteg szakértő válasza angina pectoris témában

Kedves Kérdező!

Ugyan hasonló panaszoknak számos más oka is lehet, de mindenképp érdemes lenne kivizsgáltatnia magát. Szükség lenne egy laborvizsgálatra, EKG-ra, vérnyomásmérésre, terheléses EKG-ra. A panaszok kiváltó okától függ, hogy elmúlik-e vagy tartós gyógyszeres kezelésre van szükség.

Általános szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. április 19., 12:45; Megválaszolva: 2012. április 19., 20:58

Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek

Télen hidegben --nyáron a...
TISZTELT ORVOSNŐ! LEHET TÉL VAGY NYÁR - AZ IDŐJÁRÁSTÓL FÜGGETLEN ORRDUGULÁSOK. VAGY AZ EGYIK VAGY A MÁSIK ORR ELDUGUL -- MEGFÁZÁS NINCS! AZ...
Kardiologia
Tisztelt Doktornő! Elnézést, hogy ennyiszer zavarom a kérdésemmel, most azt szeretném kérdezni, hogy /ez volt a zárójelentésembe/, hogy instabil...
Nyugalmi pulzus
Tisztelt Doktor! 28 éves vagyok. 177cm, 85kg, enyhén túlsúlyos, ülő munkát végzek. A vérnyomásom felülről üti a normál határértéket, viszont...
Infarktus?
Tisztelt Doktornő! Érdeklődnék hogy 34 évesen lehet az embernek infarktusa? Kardiológiai leletek (ekg, sziv UH, terheléses ekg)...
Alacsony pulzus
Tisztelt Dr. Nő! Olyan kérdéssel fordulok önhöz.. Két hónapja szültem meg a kislányom terhességem alatt jelentkezett alacsony pulzus nyugalmiba...