Érelmeszesedési aggályok

Tisztelt Orvosunk! Az érelmeszesedés jelei mutatkoznak nálam és nagyobb a triglicerin szintem is a normálisnál. Megkérem irja meg mit tudok tenni a folyamat megállitásáért, vagy egyáltalán tudok-e tenni még valamit, az elmeszesedési folyamatot meg lehet-e állitani? Ha igen hogyan? Az étrend milyen kellene legyen? Mély tisztelettel Melánia

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza koleszterin témában

Kedves Melánia,

Az étrendje megváltoztatásával nagyon sokat tud tenni a kialakult érelmeszesedés visszafordításáért. Javasolt kerülni a telített zsírsavakat, és olyan konyhatechnikai eljárásokat, mint a rántás vagy a bő zsírban sütés. A zsírbevitel mennyiségét is csökkenteni kell, javasolt csirkehúst enni, de azt is bőr nélkül. Emellett legyen az étrend szerves része a sok zöldség és gyümölcs fogyasztás, valamint a fokozott rostbevitel. Nem írja, hogy túlsúlyos-e? Ha vannak ilyen problémái, akkor fogyni kellene, és bevezetni az életébe a rendszeres napi testmozgást. Ez lehet séta, gyaloglás, kerékpározás, úszás.

Ha magas a trigliceridszintje és diétával sem korrigálható 3 hónap alatt, akkor javasolt statin tartalmú gyógyszer szedése.

Kérdés: 2012. április 17., 20:35; Megválaszolva: 2012. április 18., 22:51
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...