• szút bal oldalt mellkas

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv! 20 éves lány vagyok.2 nappal ezelőtt elkezdett nagyon szúrni baloldalt a mellkasom kb. a mellem környékén. Kicsit mintha ki is sugározna a bal kezembe. Kb. 10 percen át tartott, utána elmúlt. Ma megint elkezdődött, de nem jellemző akkor ha járkálok, csak ha főként oldalt fekszek, vagy fekszek. Ha ülök csak néha és csak kicsit érzem. Mitől lehet ez? Először megijedtem hogy hátha infarktusom lesz/volt, de nyilvánvalóan akkor nem ülnék most itt és nem írnék.... Pszichológushallgató vagyok, tudom hogy lehet egy pszichoszomatikus betegségnek ilyetén tünete, de azért szeretném tudni hogy el fog-e ez múlni, meddig várjak, mitől lehet? elég kellemetlen, olyan 10es skálán 5/6os szinten fáj ez a szúró érzés.... Nem cigarettázok, ritkán iszok alkoholt viszont a kv elég gyakori, nem tudom ez összefüggésbe lehet-e ezzel? Energiaitalt soha nem iszom. Köszönöm a választ!

        Dr. Molnár Dóra válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező, a panasz nem csak szívbetegség következménye lehet, szúró jellegű fájdalom nem gyakori ebben az esetben. Lehet egy egyszerű megfázás következménye is, de mozgásszervi, vagy akár gyomor-nyelőcső problémából eredő is a panasz. Mivel elég erősnek írja a panaszt, javaslom, hogy forduljon családi orvosához, aki fizikális vizsgálat után dönt további teendőkről! Jobbulást kívánok, tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 10., 20:19; Megválaszolva: 2012. március 12., 19:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: