• mi lehet a baj? gyakran ájulás környékez

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr. A segítségét szeretném kérni. Egyik percről a másikra úgy érzem, hogy kimegy a lábaimból, karomból az erő, ájuláshoz hasonló érzetem van, szédülök, a pulzusom is nagyon magas lesz. A kézfejem jéghideg. Az ülés, fekvés sem segít a problémámon. Az első ilyen eset kb 2 hónapja történt, az utóbbi 2 az elmúlt héten. Tudna segíteni, hogy mi lehet a gond?

        Dr. Molnár Dóra válasza a ájulás témában

        Kedves Kérdező! Fiatal nőknél gyakran előfordul vegetatív idegrendszeri labilitás, amely állhat a tünetek hátterében. Ez összefüggésben állhat a női hormonális rendszer változásaival, nagyobb stressz helyzettel is. Ritkán van fizikai megbetegedés a háttérben, fizikális vizsgálat, labor vizsgálat: vérkép, pajzsmirigy hormon meghatározás, stb., EKG és szükség esetén 24 órás EKG monitorizálás tartozik a kivizsgáláshoz. A teendők megbeszélése céljából keresse fel családi orvosát. Jobbulást kívánok, tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2012. február 24., 19:07; Megválaszolva: 2012. február 27., 18:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: