• EKG lelet értékelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A következő EKG leletemről szeretném a véleményét kikérni: sinus ritmus fr:68/min., I, a VL-ben 2 mm-es Q hullám, V5-6ban q csipke, Isoelektrolos ST szakaszok, poz T hullámok. Bátyámnál izomsorvadást diagnosztizáltak. Az ekg-t végző Doktornő azt az információt adta, hogy az ilyen betegek lánytestvérénél a vírusos fertőzések az izmokat támadhatják meg, és egy ilyen látható az ekg leletemen, ami nem mostani eredetű. A kérdésem az lenne, hogy szükséges-e a szívemet tovább vizsgálni, vagy ez egy megállt folyamat már benne és nem fog tovább romlani, csak egy esetleges újabb vírusfertőzés esetén? Szükséges felkeresnem egy kardiológust? Vagy szükséges bizonyos időközönként ekg vizsgálatra elmennem? Válaszát nagyon köszönöm!

        Dr. Bene Orsolya válasza a EKG témában

        Kedves kérdező! Az izomsorvadás bizonyos örökletes formáinál előfordulhat, hogy a kóros gént hordozó rokonok szívizma is érintett. Ez az EKG nem tökéletes, érdemes lenne kardiológiai vizsgálatra menni annak eldöntésére, szükséges-e kezelés, gondozásba vétel.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 02., 20:58; Megválaszolva: 2011. december 06., 19:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés