• Bal oldali mellkasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        46 éves nő vagyok, kezelt magas vérnyomással. Kb. két hete szinte majdnem minden nap enyhe baloldali mellkasi fájdalmat érzek, nem erős fájdalom, inkább enyhe nyomás-szorítás jellegű érzés a bal mell feletti területen. Néha csak néhány órán keresztül érzem, néha majdnem egész nap. Nem hirtelen fellépő, erős fájdalom, de azért kellemetlen, nem jó érzés. Kb. akkor kezdődött, amikor a régi vérnyomás gyógyszereimet cserélni kellett, mert már nem voltak hatásosak, sokszor produkáltam kiugróan magas (170-180) vérnyomás értékeket. Gyógyszereim: Lavestra-H 100 mg/ 12,5 mg reggel 1, Lokren reggel 1/2, Lavestra 50 mg este 1, Dalnessa 4 mg / 5 mg este 1, Lokren este 1/2, és csökkent glükóz tolerancia miatt Meforal reggel-este 1. A kérdésem: ez a kellemetlen mellkasi érzés összefüggésben lehet az új gyógyszerekkel, esetleg szív eredetű ? Voltam nemrég szív ultrahangon, ott a bal kamra falának mérsékelt megvastagodását találták csak említésre méltónak. A háziorvosom elküldött nyaki verőér ultrahangra és azt javasolta, hogy amíg azt nem végzik el, szedjek Nitromint retard-ot és figyeljem, hogy megszűnnek-e a tüneteim, de egyelőre ezt még nem tapasztalom. A lényeg, hogy nem igazán tudom, hogy mitől érzem magam rosszul, esetleg 'idegi alapon' is lehet ez az egész ? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! A szedett gyógyszerei valószínűleg nincsenek összefüggésben a mellkasi fájdalmával. Mindenképpen javaslom, hogy menjen el EKG vizsgálatra és keressen fel kardiológus szakorvost további vizsgálatok elvégzése céljából. Célszerű lenne még laborvizsgálat elvégzése is. Az " idegi" eredetet akkor mondhatjuk, ha minden egyéb lehetőséget már kizártunk.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 02., 11:03; Megválaszolva: 2011. december 06., 18:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés