• Magas vérnyomás és pitvari extrasystole

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Kb. 2 hete szívfájdalmat érzek. Ekg és holter vizsgálat során a következő eredményt kaptam: Vélemény: SES, SES salve, mellkasi diszkomfort. Diagnózis: magasvérnyomás-betegség, pitvari extrasystole. Nebibeta gyógyszert kaptam, amiből felet veszek be, illetve Panangint is veszek be, a fájdalom viszont még mindig fennáll, elég gyakran. A vérnyomás systole értéke 120-140 körüli, a diastole 50, 60 körüli. Pulzus is 50-60, ezért meglepődtem a hipertónia diagnózison. A kérdésem, hogy várható ezektől a fájdalom megszűnése? (a Nebibeta vérnyomáscsökkentő hatása miatt nem merek egy egészet bevenni) Iletve, mivel sokat idegeskedem, nem lenne-e jobb valamilyen idegnyugtató. (Frontint ugyan kaptam, de nem vagyok gyógyszerekhez szokva, és a gyomromat is eléggé megviselik.) Pihenésnél, megnyugváskor a fájdalom szűnik, esetleg elmúlhat-e magától, vagy a gyógyszerek csak mérsékelik a fájdalmat, és valójában az idegességet kellene kiiktatni? Előre is köszönöm a választ!

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves kérdező! A mellkasi fájdalom hátterében sok dolog állhat, akár idegesség is, de szívbetegség, koszorúér-betegség vagy mozgásszervi betegség is. Leginkább a koszorúér-betegséget kellene kizárni, ill. ennek megfelelő kezelést adni - nem írja, a fájdalom mennyi ideig tart, milyen jellegű (szúró vagy nyomó, feszítő stb.), meg lehetne nézni, szűnik-e pl. nitrát spray-re. A béta-blokkoló segíthet az extrákat csökkenteni, mérsékelheti a mellkasi panaszokat, de ha koszorúér-betegség áll a háttérben, egyéb gyógyszerre, esetleg katéteres beavatkozásra is szükség lehet. Ezt lenne jó tisztázni, ez alapján lehetne eldönteni, elég-e nyugtatóval kiegészíteni a kezelést, vagy egyéb, antianginás, a szívizom vérellátását javító szerre is szükség van.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 20., 14:41; Megválaszolva: 2011. november 22., 23:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés