Rejtett Homoszexualitás?

Kedves Doktor Ür/Nő! A következő aggaszt: Van egy fiam, aki 14 éves. Eddig semmi baja nem volt, problémái csak 2 hete jöttek. Attól tartok, hogy veszélyeztetné kialakuló életét a homoszexualitás. A baj az, hogy már nem érzi a vágyat a nők felé. 7 éve intenzíven érezte, most már nem. Tudom, ez nagyon korai, de tényleg így van. Érdemes megfigyelni, hogy egyáltalán nincsen "női agya", hiszen a meleg férfiaknál számos pszichológus kimutatta, hogy rendkívül nőies az érzelmi "rendszerük", ami olyan rendkívüli barátokká teszik őket (mondjuk inkább úgy, hogy "kifinomult"). Emellett, semmi jele nem volt (kis) gyermekkorában a homoszexualitásnak, azaz: nem akart lány lenni, nem rendelkezett (és még most sem rendelkezik ezekkel) női vonásokkal, nem barátkozott a lányokkal (mivel gyermekkorban a homoszexuálisok általában ezt teszik) - habár jó, be kell ismerni, hogy óvoda első osztályában 3 lány volt a barátja, de azóta semmi jele ennek, azaz ugyanolyan, mint a normális tizenévesek. Felettébb megnyugtató az is,, hogy tesztoszteron-szintja nagyon magas, de szerencsére ez nem az agresszivításban mutatkozik meg, hanem a szőrzetében, szóval biztos vagyok benne, hogy érti, mire gondolok., Ami viszont baj - legalábbis én szerintem valamint ő szerinte is -, az, hogy, amikor meglát egy hímnemú alanyt, akkor valami izguláshoz szerű reakció váltódik ki a szíve vagy a tüdeje tájékán. Meg kell, hogy említsük, hogy ő maga is attól fél, hogy identitása valaha is megváltozna -, ami nagyon is lehetséges Alfred Kinsey és Klein elmélete szerint, de ez főleg természetesen a pszihoszexuális neveltetéstől függ. Erotikus fantáziáiban elmondása szerint nincs semmi rendellenes, ugyanolyan, mint ahogy volt és amit egy normális teenager megkívánhat. Egyszerüen nem érzi a vágyat már a nők iránt, ami azért aggaszt, mert legjobb tudomásom szerint a pubertás időszakában minden tizenévest nagyon mozgat a másik nem iránti érdeklődés, de persze lehet, hogy tévedek. Amennyire én tudom, a pubertás 11-12 éves korban jelentkezik - habár az első nemi érés már 9 éves korban elkezdődik -, és akkor még nem volt semmi gond, és ez megnyugtat. Csak ki szeretném kérni az Ön véleményét ezzel az esettel kapcsolatban. Feltehetőleg csak "kiunt" a nőkből, de tényleg nem tudom. és ez az, ami aggaszt. Vigyem el talán pszichológushoz? Válaszát előre is köszönöm, egy apa

Kovács Piroska válasza látens homoszexualitás témában

Kedves Apuka! Levele Önről szól, a saját félelmeiről, szorongásairól, amit fiára vetít. A homoszexualitás hátterét mindmáig nem sikerült egyértelműen tisztázni. Azonban sem felnőttnél, sem kamasznál nemigen célravezető magatartás, ha felnagyítjuk, vagy "katasztrofizáljuk" azt, amit problémának vélünk. A kamaszkor ráadásul egy kitüntetett átmeneti életszakasz, ahol minden változásban, alakulásban van. Legjobb lenne, ha problémájával szakemberhez fordulna, akivel néhány alkalmas konzultáció során tisztázhatja mindazt, ami aggasztja.

Figyelem! A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes - különösen a terápiára vonatkozó - tanácsok az orvostudomány fejlődése következtében napjainkra túlhaladottá válhattak.
Kérdés: 2011. április 30., 10:34; Megválaszolva: 2011. május 07., 18:22

Kérdések és válaszok: Szexuális élet

Az élet Hpv-vel
Tisztelt Doktorúr! 8 éve diagnosztizáltak hpv 16-os típussal. S a mai napig a vírus nem hagyta el a szervezetem Kédésem arra vonatkozna, miként lehet élni...
Szeropozitív - Herpes simplex II IgG
Semmilyen tünetem nem volt korábban, a tesztet kiváncsiságból csináltam. Jelentek-e bármilyen veszélyt a női partnerre hagyományos, vagy orális szex esetén ?...
Hiv fertőződés
Jó Napot Kívánok! A HIV fertőződés után leghamarabb, mennyivel jelentkezhetnek az első tünetek? És melyek a főbb tünetek? Előre is köszönöm.
Hüvelyfal fájdalom
Tisztelt Doktor úr! Szexuális együttlét során a behatoláskor, illetve azt követően olyan érzésem van, mintha a párom "lezúzná" a hüvelyfalamat, mintha nem...
Tesztoszteronszint, laboreredmény
Kedves Doktornő, Merevedési gondom van. Kb. 1 héttel ezelőtt javaslatra Sildenafil Teva 50mg-os tabletta felét bevettem egyszer. Akkor éppen nem szeretkeztünk...