Bevegyem az eseményutáni tablettát?

Kedves Doktor Úr! A Nuvaring fogamzásgátló gyűrűt használom, de együttlét közben ki szoktam venni, mert páromat zavarja. A betegtájékoztatón az szerepel, hogy maximum 3 órán át lehet szervezeten kívül, viszont 2 napja este, az együttlét után elfelejtettem visszatenni, és csak reggel, kivétel után kb. 5-6 órával tettem vissza (6-nál több biztosan nem volt, csak azért írom így mert a kivétel időpontjában nem vagyok percre pontosan biztos) . Most hétvégén történt a dolog, így csak ügyeletre tudtam elmenni, ahol felírták az eseményutáni tablettát, de nem tudták elmondani, hogy ilyenkor a gyűrűvel mi a teendő. Gondolom a tabletta bevételekor le kell venni, de mikor tegyem fel az új gyűrűt? Még nem vettem be a tablettát, ugyanis már 3 alkalommal használtam életemben, a legutóbbit, már több mint 1, 5 éve, de nagyon sok rosszat halottam és olvastam róla, a többszöri használatról végképp, és ha nem muszáj, ha esetleg csak túllihegném a dolgot, és az 5-6 óra kintlét még "belefér"a gyűrű használatába, nem venném be a tablettát, viszont a terhességet korom és diák mivoltom okán mindenképpen szeretném elkerülni. A menstrációmat 2 hét múlva ilyenkorra várom, így mire azáltal kiderülne, teherbe estem-e vagy sem, a 72 órás tabletta idejéből mindenképpen kifutnék. Ha a terhesség mindenképpen egy nem kívánt terhesség lenne, bevegyem a tablettát? Előre köszönöm válaszát!

Dr. Kiss György válasza Bevegyem az esemény utáni tablettát ? témában

Tisztelt Hölgyem!

Igen, kérem vegye be a tablettát és mielőbb tegye vissza a gyűrűt.

A tabletta a már megtermékenyült petesejt beágyazódását akadályozza meg, viszont a gyűrű biztosította hormonszint a vérben állítja le a petefészek működést és ezzel érhető el, hogy nem termelődik petesejt az elkövetkező napok alatt.

Ön valóban kényszerhelyzetben van, közti vérzése lehet, de ez a tabletták tudható be.

A 21 nap és 7 nap szünet szabály betartásához kérem igyekezzék ragaszkodni a Nuvaring-nél. Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2018. október 22., 11:00; Megválaszolva: 2018. október 23., 11:50
Kérdések és válaszok: Szexuális élet
Tesztoszteronszint, laboreredmény
Nemi betegség
Parkapcsolati problema
Herpesz fertőzés
Tisztelt Doktor úr. A párom orális szexben részesített, ami kb 15-25 másodpercig tartott csak, mert rádöbbentünk (sajnos előtte a vágy hevében...
Mikorra várható a menstruációm?
Tisztelt Doktor Úr! 27 éves nő vagyok. Most kezdtem el január 3.-án(a menstruàcióm 5.napján) szedni először a Lindynette 75/20 mg fogamzásgátlót....