• Bevegyem az eseményutáni tablettát?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr! A Nuvaring fogamzásgátló gyűrűt használom, de együttlét közben ki szoktam venni, mert páromat zavarja. A betegtájékoztatón az szerepel, hogy maximum 3 órán át lehet szervezeten kívül, viszont 2 napja este, az együttlét után elfelejtettem visszatenni, és csak reggel, kivétel után kb. 5-6 órával tettem vissza (6-nál több biztosan nem volt, csak azért írom így mert a kivétel időpontjában nem vagyok percre pontosan biztos). Most hétvégén történt a dolog, így csak ügyeletre tudtam elmenni, ahol felírták az eseményutáni tablettát, de nem tudták elmondani, hogy ilyenkor a gyűrűvel mi a teendő. Gondolom a tabletta bevételekor le kell venni, de mikor tegyem fel az új gyűrűt? Még nem vettem be a tablettát, ugyanis már 3 alkalommal használtam életemben, a legutóbbit, már több mint 1, 5 éve, de nagyon sok rosszat halottam és olvastam róla, a többszöri használatról végképp, és ha nem muszáj, ha esetleg csak túllihegném a dolgot, és az 5-6 óra kintlét még "belefér"a gyűrű használatába, nem venném be a tablettát, viszont a terhességet korom és diák mivoltom okán mindenképpen szeretném elkerülni. A menstrációmat 2 hét múlva ilyenkorra várom, így mire azáltal kiderülne, teherbe estem-e vagy sem, a 72 órás tabletta idejéből mindenképpen kifutnék. Ha a terhesség mindenképpen egy nem kívánt terhesség lenne, bevegyem a tablettát? Előre köszönöm válaszát!

        Dr. Kiss György válasza a Bevegyem az esemény utáni tablettát ? témában

        Tisztelt Hölgyem! Igen, kérem vegye be a tablettát és mielőbb tegye vissza a gyűrűt. A tabletta a már megtermékenyült petesejt beágyazódását akadályozza meg, viszont a gyűrű biztosította hormonszint a vérben állítja le a petefészek működést és ezzel érhető el, hogy nem termelődik petesejt az elkövetkező napok alatt. Ön valóban kényszerhelyzetben van, közti vérzése lehet, de ez a tabletták tudható be. A 21 nap és 7 nap szünet szabály betartásához kérem igyekezzék ragaszkodni a Nuvaring-nél. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2018. október 22., 11:00; Megválaszolva: 2018. október 23., 11:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Azzal kapcsolatban kérném a segítségét, hogy mi a teendő abban az esetben, ha a páromnak túl nagy a pénisze? A hossza is, de elsősorban a vastagsága okozza a problémát. Merev állapotban elég nehézkessé válik a...
        Egyszerűen nem érzek semmit szeretkezés közben. Nagyon szeretem imádom a párom, és nem görcsölok rá, mert külön lakunk és nem zavar senki és egyszerűen akkor se érzek semmit csak azt hogy ki be megy. Előtte is voltam fiúval de vele se...
        Tisztelt Dr. Úr/Nő, évek óta szedem a Dienille fogamzásgátló tablettát. Legutóbbi levél szedésénél a második héten kihagytam az egyik nap a tabletta bevételét, amit másnap pótoltam, de nem két szemet vettem be hanem csak egyet. Miután...
        Tisztelt Szakértő! Egy kellemetlen kérdéssel fordulok Önhöz. Párommal még viszonylag friss a kapcsolatunk és sok mindent kipróbálunk szexuális téren is. A minap vibrátor hiányában alapozós hosszúkás tubust használtunk ami műanyagból...
        Szép estét! Azt szeretném mondani hogy hormonzavaral küszködök és rendszertelen a menstruációm is! Lenne egy kérdésem is! Párommal szexuális életet élünk és több hónapja így vagyunk és egyátalán nem tudok átélni semmit! És engem...
        Tisztelt Doktorúr/ Doktornő! Barátnőmmel tegnap együtt voltunk. Petting során ondóváladék került a kezemre. Az elkövetkező 2-2,5 órában kb. 5-ször megmostam a kezemet, többször megtöröltem. A 2,5 óra után hozzáértem a vaginájához. A...