Champix-Warfarin együttes alkalmazása

A pulmonológián felirtak nekem egy Champix nevü gyógyszert. Elolvastam a haszn. utasitást, melyben az állt, hogy vérhigitóval való együttes alkalmazása nem ajánlott. Warfarint szedek, napi 1 1/2 tablettát, 3 mg-ost. Alkalmazhatom e együtt ezt a két gyógyszert?

Dr. Veress Dóra válasza dohányzásról való leszokás témában

Kedves Kérdező! A kutatások azt bizonyítják, hogy a wafarin hatását és lebomlását nem befolyásolja a Champix. Szedheti a kettőt nyugodan együtt. A saját megnyugtatása érdekében esetleg kérheti a háziorvost, hogy bizonyos időközönként ellenőrizzék a véralvadási paramétereit!

Megválaszolva: 2011. március 26.

Kérdések és válaszok: Szenvedélybetegségek

Champix tabletta lehetséges...
Tisztelt Doktornő! Szeretném abbahagyni a dohányzást, viszont úgy érzem, szükségem van egy kis segítségre. Egy barátom a Champix tabletta segítségével...
Dohányzásról való leszokás
Tisztelt Doktornő! A kérdés páromra vonatkozna. A dohányzásról próbált többször is leszokni, de azt hiszem az elhatározás inkább bennem van meg, ő még fejben...
Hogyan juttassunk orvoshoz egy...
Tisztelt Címzett! Egy, a családban előforduló alkoholista beteggel kapcsolatban teszem fel kérdésemet. Kb. fél éve havi rendszerességgel előfordul, hogy 1-1...
Gyógyszer alkamazás
Jó napot. Az a gondom, Hogy felkerestem egy addiktológust, de nem sok a bizalmam hozzá, és miután úgy írta fel a Frontint, hogy meg se kérdezte a májfunkciós...
Nárcisztikus személyiség zavar
Nárcisztikus személyiség zavar több pszichiáter megállapítása szerint. 3 éve alkoholizmus is társul. Elviselhetetlen a viselkedése. Legalább 6 éve többen is...
Hirtelen sóvárgás
Jó napot Egy olyan dolog történt velem, hogy nemrég hagytam abba a dohányzást és már másfél éve, hogy nem használom a nikotin pótló szereket sem Eddig...