Champix tabletta lehetséges mellékhatasa

Tisztelt Doktornő! Szeretném abbahagyni a dohányzást, viszont úgy érzem, szükségem van egy kis segítségre. Egy barátom a Champix tabletta segítségével szokott le, úgy érzem, számomra is megoldás lenne. Viszont elborzasztott az a sok lehetséges mellékhatás, amit a tájékoztatóban olvastam. Szeretném megkérdezni, hogy mi a véleménye? Ön szokta javasolni a szedését? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Ágnes

Dr. Hangonyi Csilla válasza dohányzásról való leszokás témában

Kedves Ágnes!

A Champix tabletta valóban hatásos a dohányzásról való leszokásban. A leggyakoribb mellékhatása az álmatlanság, valóságosnak megélt álmok, és esetleges gyomorpanaszok, hányinger. Utóbbiak átmenetiek, és az adag felezésével csökkenthetők. A központi idegrendszeri mellékhatások nem törvényszerűek. Ha valóban le akar szokni a dohányzásról, orvosi felügyelet mellett érdemes kipróbálni.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2016. február 02., 14:25 ;Megválaszolva: 2016. február 03., 22:03
Kérdések és válaszok: Szenvedélybetegségek
Champix-Warfarin együttes alkalmazása
A pulmonológián felirtak nekem egy Champix nevü gyógyszert. Elolvastam a haszn. utasitást, melyben az állt, hogy vérhigitóval való együttes...
Nárcisztikus személyiség zavar
Nárcisztikus személyiség zavar több pszichiáter megállapítása szerint.3 éve alkoholizmus is társul. Elviselhetetlen a viselkedése. Legalább 6 éve...
Hirtelen sóvárgás
Alkoholizmus
Alkohol függőség, alkoholizmus? 16...