Hogyan szoktassuk le az alkoholról?

Szeretnék segítséget kérni. A bátyám 31 éves és már legalább 4 éve próbáljuk leszoktatni az alkoholról.Ezelőtt is ivott, de nem ennyire azóta mióta szakított a menyasszonya vele sokáig itt laktak ahol most a bátyám nem bírta még kiheverni szerintünk. Antetilt szed, de azt is vízben feloldva adjuk, hogy véletlenül se ne vegye be, mert időnkét sajnos nem mindig tudunk oda figyelni rá és olyankor ki játsza az embert és nem veszi be és akkor iszik.Volt már chip beültetése, az nagyon jó lett volna, csak begyulladt neki és ki kellett venni.Feküdt már Izsón is a leszoktatóban de nem sokáig tartott. A szüleim elvesznek tőle minden pénzt, hogy még véletlenül se tudjon venni piát.Nincs baráti köre, kedvetlen, nem beszédes.Ha tudna ajánlani olyan leszoktatót ahol lehet ott dolgozni is az jó lenne, mert Izsón ez is probléma volt csak tétlenkedtek.Járt dolgozni folyamatosan, de most az utolsó vissza esésnél kirúgták, mert ittasan volt munkában.Pedig eddig olyan jól volt már kezdett költeni dolgokra és nem a piára.Szüleim már lassan bele fáradnak, hogy úgy kell figyelni és vigyázni rá, mint egy gyerekre. Meg teszik, mert a fiúk, de ez így nem mehet tovább! Köszönöm előre is a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a alkolholizmus témában

Tisztelt Levélíró!

Soraiból azt veszem ki, hogy bátyja már volt alkohol elvonó kezelésen, és valószínűleg jelenleg is van kapcsolata pszichiáterrel, aki javasolja neki az Antaethylt. (megjegyzem, ez csak az alkohol undort tartja fenn, a kiváltó okot nem kezeli) Próbál- e, akar-e még dolgozni a testvére? Van-e elég elfoglaltság számára odahaza? Jár vajon társaságba, próbálkozik párkapcsolatot kialakítani? Amennyiben ezek a "hétköznapi" dolgok nem működnek, akkor indokolt egy rehabilitációs intézeti körülmény. Több ilyen is van az országban, s ezekkel a helyekkel az Addiktológiai Szakrendeléseknek vagy osztályoknak szorosabb kapcsolata van, tehát a kezelőorvoson (addiktológus pszichiáteren) keresztül kéne kérni beutalást a számára legmegfelelőbb helyre.

Sok sikert kívánva:

 

Üdvözlettel: Dr. Bakos Cinnia Dóra, pszichiáter

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. május 05., 14:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 10:10
Kérdések és válaszok: Szenvedélybetegségek
Alkoholizmus
Alkohol függőség, alkoholizmus?...
Marihuana stb
Le szokás
Üdv. KB fél éve kezdtem egy szakítás miatt füves cigit szívni. Jó volt el terelte a gondolataimat. Viszont abba szeretném hagyni. Pár napja nem...
alkoholfüggőség
Érdekel, hogy az alkoholfüggőség kezelésénél amikor az illető már volt kórházi elvonó kuran, és nem akar többször kórházba menni, hogyan...