• videojáték függőség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő A múltamat ha tekintjük játékfüggő voltam, azonban ez elmúlt pár napba olvastam egy olyan cikket miben azt írják le (egyébként már lassan 1 éves cikk) hogy a videojáték agy károsodást okoz, pontosabban szürkeállomány sorvadáshoz vezet, plusz segíti az Alzheimer kór kialakulását, gondoltam megkérdezem az ön véleményüket ezzel kapcsolatba, mert ezt a kérdést már feltettem (nem itt) és finomat szólva ostobának néztek hogy ez hülyeség és nem kell mindent elhinni, ám ezt egy neuropszichológus is megerősítette, hogy igenis károsodást okoz.. a linket küldöm amiben ez elhangzik http://rtl.hu/rtlklub/808/a-videojatek-karos-lehet-az-agyra http://www.origo.hu/techbazis/20150521-agy-szurkeallomany-videojatek-karos-hatas.html Az igazság az hogy tényleg van figyelemzavarom, de hiperaktív nem vagyok, vannak olyan "kör-körös" gondolataim, hogy ez igenis jó, ezt kell csinálni, aztán hirtelen elmegy a kedvem tőle, hogy nem ez nem jó..és ritkán is vagyok motivált, nehezebben is értek meg dolgokat, és olykor a memóriámba is csalódnom kell, még annyit tudok a szürkeállományról hogy az veszi fel az ingereket, na hát amit ingerből kell hogy érteni az van hogy megy, de van mikor komolyan megterhel (ez is alátámasztja a károsodást? ) Mióta ezt olvastam teljesen kétségbe vagyok esve, most ott tartok hogy leginkább elmennék egy CT-re és kivizsgáltatnám magam, rossz ezzel a tudattal élni és rossz kedvem is szokott lenni, még ha csak hasonlókat olvasok. Köszönöm a válaszát.

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a videojáték témában

        Tisztelt Kérdező, Sokféle kutatási eredmény megjelenik. Az említettet én nem tudom sem cáfolni, sem megerősíteni. Ha én erről gondolkodom, akkor mondjuk azt tudom mondani, hogy meglepne, ha így lenne. El lehet menni kivizsgálásra, hiszen a negatív eredmény is eredmény. Várhatóan semmilyen elváltozást nem találna a vizsgálat. Ez persze nem jelenti azt, hogy a játékfüggőséggel nincs teendő. Természetesen van, és jó volna maga mögött hagyni.Én elsősorban pszichoterápiás segítségben gondolkodnék. Hiszen minden efféle függőség hátterében lelki okok találhatók, amikkel foglalkozni érdemes. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita

        Kérdés: 2016. április 13., 11:43; Megválaszolva: 2016. április 13., 20:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Olyan kerdesem lenne, hogy mekkora a valos veszelye annak, hogy ha alkalomszeruen 1-2 havonta 1x fogyasztok marihuanat illetve amfetamin akkor tartos pszihozis alakuljon ki? Mennyivel veszelyesebbek ezek a szerek mint az alkohol?...