Szem fájdalom hegesztőnél

Tisztelt Doktornő! Azzal a problémával fordulnék Önhöz hogy a férjem 29 éves és fáj a szeme. Először két hónapja jelentkezett nála, két hét alatt egyszer-egyszer mára ez már napi szintű. Elkezd fájni a szeme, bekönnyezik bevörösödik a fájdalom kihat a halántékára is. Általában ez a fájdalom fél vagy egy óráig tart. (az iskola elvégzése óta hegesztőként dolgozik) . Volt szemészeten nem találtak nála semmit, azt mondták lehet szürke hályog gyanú de ahhoz komolyabb kivizsgálásra van szükség. (viszont azt is mondta a doktornő hogy annak nem ezek a tünetei) Elküldték most fogorvoshoz röntgenre hogy nem e onnan hatol fel a fájdalom mondjuk se a foga se az arca nem fáj. Kérdésem az lenne hogy jó irányba indultunk e el? S hogy ön mit tanácsol ha a fogorvos se mond semmit milyen irányba menjünk tovább. A vérnyomása korához képest kicsit magas, de nem kell rá gyógyszert szednie. Meg másfél éve kimutatták azt is hogy magas a cukra de azt mondták hogy nem vészes diétával lehet kezelni. Összefügghetnek ezek a dolgok jelenlegi problémával? Ön szerint mi az amire gyanakodnunk kéne? Én nagyon meg vagyok ijedve, mert tudom hogy a hegesztés milyen későbbi problémákat okozhat. S nagyon reméljük hogy nem a fejébe van valami gond. Várom mielőbbi válaszát. Előre is köszönöm a segítséget!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szemgyulladás témában

Tisztelt kérdező! A hegesztés valóban megterheli a szemet, de főleg felszínes panaszokat okoz. Égő, szúró érzés, könnyezés stb. amely nem szinkronban jelentkezik a munkavégzéssel. Nagyon fontos a megfelelő védőfelszerelés és szükség esetén otthon tartott műkönny valamint hámosító zselé (Corneregel) .

A szemgolyóban jelentkező intenzív fájdalom, mely a halántéktájra és a homlokra is kiterjed leggyakrabban a szemnyomás megemelkedésével szinkron szokott jelentkezni. Fontos a szemnyomás ellenőrzése, a szemfenék állapotának megítélése, zöldhályog kizárása. Ha mindez megnyugtató és gyulladást sem találtak a szemészeti vizsgálat során ezt követően neurológiára, fejfájás szakrendelésre kellene időpontot kérni és ki kellene zárni a migrénes fejfájást, mely szemészeti panaszokkal is indulhat. Ennek ellenére a góckutatás során érdemes kizárni a szervezetben esetlegesen előforduló gyulladást.

Kérdés: 2011. augusztus 05., 11:58; Megválaszolva: 2011. augusztus 06., 17:20
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szemgyulladás
Kontaktlencse használó vagyok. 3hete a szemem begyulladt és a jobb oldali szemem szivárványhártya felső részén 3 kisebb halvány fehér folt jelent...
epsicleritis
T. Cím! Évek óta visszatérő szemgyulladással küszködök. Többnyire a bal szemem, de néha a jobb is bevörösödik. A problémával már az összes...
Szemgyulladás már egy éve
Kedves Doktor! Olyan panaszon lenne, hogy egy éve váladékozik a szemem, használtam szemkenőcsöt, szemcseppet de nem segített. Azóta is gyulladt és...
szem vagy börbetegség?
Legalább egy éve kb 2-3 havonta jelentkezik nálam egy olyan probléma hogy az alsó és felsö szemhélyam kivörövödik mintha gyulladásba lenne.Olyankor...