epsicleritis

T. Cím! Évek óta visszatérő szemgyulladással küszködök. Többnyire a bal szemem, de néha a jobb is bevörösödik. A problémával már az összes ajkai szemorvos kezelt, szinte már "visszatérő vendégként" kezelnek. A diagnózis EPISCLERITIS mindig.Sajnos csakis szteroidos szemcseppek használnak ha baj van, általában tobradex-et vagy flucont kapok. Háziorvosom már beutalt számtalan vizsgálatra, góckutatás (fogászat, fül orr gégészet, urológia, reumatológia) Urológián találtak egy régóta hordott részemről tünetmentes gyulladást amit ki is kezeltek sikeresen. Akkor a doktor úr talált egy baloldali here viszértágulatot, melynek a műtéte most lesz októberben. Allergiavizsgálaton is voltam, teljes laborvizsgálaton, ultrahangon, tüdőröntgenen és reumatológián is.Fogorvosom sem talált semmit, csináltattam privát panorámaröngent is, de nincs gond. Mivel már régóta "együtt élek" a problémával, így tudom, hogy mire kell figyelnem hogy a lehető legkisebb eséllyel újuljon ki a gyulladás, de sajnos néha a legnagyobb igyekezetem ellenére is bevörösödik a szemem. Ha nem veszem észre, akkor akár már másnap reggelre olyan mértékű lesz a gyulladás, hogy az elviselhetetlenül fáj (főleg ha forgatom a szemem) előfordul, hogy kisugárzik a halántékomra is. Ilyenkor rohanás a szemészetre, (ha van) vagy ha van otthon tartalék szemcsepp azonnal csepegtetés. Óvom a szemem portól, huzattól de sajnos néha előjön. Havonta 1x biztos! Ha lezajlik ez az urológiai viszérműtét, mindenképp felkeresem a háziorvosom, hogy folytassuk a szem problémám okának a felkutatását. Ön mit gondol, mi a legvalószínűbb oka, és milyen irányban érdemes kutatni? van esély megtalálni a kiváltó okot? Nem hiszem hogy egészséges dolog éveken át szteroidos szemcseppel "együtt élni" főleg, hogy már egyre sűrűbben előjön a gyulladás és egyre tovább tart a javulás. Most pl. kb egy hete szombaton pirosodott be, mire hétfőn szemészhez jutottam elképzelheti mennyire rossz lett a helyzet..És még mindig alig javult. Köszönettel!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza szemgyulladás témában

Tisztelt kérdező! Sajnos még nagyon alapos, teljes körű kivizsgálás mellett is létezik, hogy nem ismert, nem kideríthető az ok. Szerencsére, amint írta is nagyon jól reagál a szteroid tartalmú készítményekre. Ha megoldható lenne jó volna tartalék szemkenőcsöt otthon tartani az említett esetre felkészülendő. Hosszabb a felhasználási idő és elég lenne estére a szembe tenni, segítségével ki lehetne húzni az első vizsgálatig. Fontos majd autoimmun irányba is kivizsgálni és a pajzsmirigyét is ellenőriztetni.

Kérdés: 2012. szeptember 26., 18:21; Megválaszolva: 2012. szeptember 30., 16:24
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Szemgyulladás
Kontaktlencse használó vagyok. 3hete a szemem begyulladt és a jobb oldali szemem szivárványhártya felső részén 3 kisebb halvány fehér folt jelent...
Szemgyulladás már egy éve
Kedves Doktor! Olyan panaszon lenne, hogy egy éve váladékozik a szemem, használtam szemkenőcsöt, szemcseppet de nem segített. Azóta is gyulladt és...
szem vagy börbetegség?
Legalább egy éve kb 2-3 havonta jelentkezik nálam egy olyan probléma hogy az alsó és felsö szemhélyam kivörövödik mintha gyulladásba lenne.Olyankor...
Szem fájdalom hegesztőnél
Tisztelt Doktornő! Azzal a problémával fordulnék Önhöz hogy a férjem 29 éves és fáj a szeme. Először két hónapja jelentkezett nála, két hét...