Szemcsepp okozhat 1hét alatt látás romlást? Elmúlik-e?

Jó napot! 5 hete voltam szem orvosnál aki megállapította, hogy kötőhártya gyulladásom van, kaptam is egy antibiotikumos szemcseppet (tobrex) . nem volt hatása.1hete visszamentem és felirták a Tobradex szemcseppet, már az első napon nagyon látványosan javult a szemem de még most is néhol vöröses főképp reggelente.Viszont van egy mellékhatás...legalábbis én azt gondolom, hogy a szemcsepp mellékhatása. 5-6 méteres távolságra már homályosan látok, ami 1 hete még nem igy volt. Okozhatja a szemcsepp használata a látászavart? Ez maradandó is lehet? Válaszát előre is Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza látászavar témában

Tisztelt kérdező! Bizonyos szemcseppek valóban befolyásolhatják a látást átmenetileg - például pupilla tágító szemcseppek vagy a zöldhályog betegségben alkalmazott pupilla szűkítő szemcseppek. A gyulladás csökkentő és antibiotikumos cseppek kombinációja (pl. Tobradex) a látásélességre nem szokott hatással lenni. A gyulladás vagy a szaruhártya elváltozásai okán előfordulhat, hogy homályosabb a látás - de akkor az közelre is. Gondolom egyébként is kell majd kontroll vizsgálatra menni, akkor érdemes lesz erre külön kitérni és ellenőrízni.

Kérdés: 2011. január 21., 17:19; Megválaszolva: 2011. január 24., 11:47
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok
Fehér pötty a vízvonalon